Podziel się wrażeniami!
Witam.
Od paru dni mam problem z soundbarem Ht-G700. Podłączony do tv XR65X90J po hdmi eARC. Problem jest taki, że rozłącza się z tv, przy właczaniu tv z pilota soundbar się uruchamiał, wyskakiwał komunikat ,,system audio aktywny" a za chwilę ,, z powodu błędu komunikacji aktywny głośnik tv". Zresetowałem oba urządzenia, wymieniłem przewód HDMI i teraz problem jest ten sam choć potrafi wyskoczyć po dłuższym działaniu i doszedł taki, że soundbar włacza się z tv natomiast jego obsługa jest mozliwa tylko z pilota od soundbaru. Przy wyłączaniu tv soundbar już sam się nie wyłacza.
Mam HY st5000 od. 6 lat i od początku ten sam problem co u ciebie. Na trochę pomogło usztywnienie wyjścia HDMI w telewizorze takim uchwytem do kabla na taśmie klejącej. Ale problem jest chyba w soundbarach sony. 3 tyg temy przestał wogole reagować na komendy. W partnerskim serwisie sony technik stwierdził ze padła płyta główna koszt to 1 tys. Wg niego to standardowy kłopot soundbarów. Także jeżeli masz na gwarancji to nękaj do skutku
Właśnie we wrześniu mi się skończyła gwarancja. Póki co działa ale jest na sterowaniu od pilota soundbara więc trudno będę używał dopóki nie padnie