Podziel się wrażeniami!
Witam
"20 czerwca zostanie wydana aktualizacja wewnętrznego oprogramowania aparatów NEX-5, NEX-3. Jej zainstalowanie pozwoli użytkownikom na korzystanie z takich samych twórczych efektów zdjęciowych, jak w aparacie NEX-C3. Kolejnym dodatkiem będzie ułatwiająca uzyskanie żądanej ostrości funkcja wyróżniania fragmentów obrazu, na które jest nastawiona ostrość. "
Pozdrawiam,
kris
Tadeusz napisał(a):
Chyba najbardziej efektywny jest czerwony - w większości przypadków
Mnie też. I na dworze, wśród zieleni... trochę myli - czerwony jest jednak "wyrazistszy". Ale to zależy głównie - jak napisałeś - od sceny.kris napisał(a):
mi przypadł do gustu żółty.
Witam
też już mam wgrany filtry są super;)))
nie wiem tylko gdzie w menu jest funkcja wyróżniania fragmentów ;(((
tomek76k7 napisał(a):
Witam
też już mam wgrany filtry są super;)))
nie wiem tylko gdzie w menu jest funkcja wyróżniania fragmentów ;(((
Dzięki bardzo już jest super )))
Wszystko fajnie pięknie choć miałem nadzieję że w v4 znajdzie sie więcej udogodnień dla lubiących filmować.Nie rozumiem dlaczego nie ma możliwości podczas filmowania zmiany wartości przysłony i innych parametrów,histogram też by sie przydał.Mam nadzieję że w przyszłości coś się w tym temacie zmieni no chyba, że sony zmusi posiadacza sony nex 5 do zakupu vg10 I jeszcze jedno .W specyfikacji jest napisane, że nasz nex5 rejestruje obraz wideo 1920 na 1080 50i ale już ani słowa że zapisuje w 25p.Nie rozumiem dlaczego nie ma w opcjach wyboru miedzy 25p a 50 i.Ach kurcze nigdy nie ma sie tego co by się chciało mieć...
Ps.Proponuje dużą fuzje Panasonica,sony,canona, bo tylko to gwarantuje powstanie sprzętu ''idealnego''.
konrado1973 napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego nie ma możliwości podczas filmowania zmiany przysłony
kris napisał(a):
konrado1973 napisał(a):
a która kamera ma taką możliwość? Bo z tego co ja wiem, to przysłony nie zmienia się podczas filmowania. Ale chętnie zobaczę, jakie kamery takie możliwości dają
konrado1973 napisał(a):
kris napisał(a):
konrado1973 napisał(a):
a która kamera ma taką możliwość? Bo z tego co ja wiem, to przysłony nie zmienia się podczas filmowania. Ale chętnie zobaczę, jakie kamery takie możliwości dają
Każda kolego.Każda .No chyba że czepiasz się słówek ,więć poprawiałem na wartość przysłony
Wiem że to nie kamera ale te podstawowe parametry powinny się znaleźć tym bardziej że cały świat z uwagi na duże mozliwości nagrywa aparatami.