Podziel się wrażeniami!
Witam
"20 czerwca zostanie wydana aktualizacja wewnętrznego oprogramowania aparatów NEX-5, NEX-3. Jej zainstalowanie pozwoli użytkownikom na korzystanie z takich samych twórczych efektów zdjęciowych, jak w aparacie NEX-C3. Kolejnym dodatkiem będzie ułatwiająca uzyskanie żądanej ostrości funkcja wyróżniania fragmentów obrazu, na które jest nastawiona ostrość. "
Pozdrawiam,
kris
Dam ci Nobala jak znajdziesz w jakiejkolwiek specyfikacji dokładne dane parametrow wideo.Szukałem przed zakupem nex5 dośc dokładnie.Przeczytasz tylko o 1920 na 1080 50i.I to wszystko.A tu się okazuje że nex 5 nagrywa materiał na karcie w 25p progresiv i zero opcji 50i.To ma być w porządku?
Nagrzewanie się matrycy w A55/33 ma związek ze stabilizacją. W NEX stabilizacja jest w obiektywie.Touch napisał(a):
rozumiem, że nagrzewanie matrycy nie ma znaczenia, jak to ma miejsce na przykład w lustrzankach
Tadeusz napisał(a):
Nagrzewanie się matrycy w A55/33 ma związek ze stabilizacją. W NEX stabilizacja jest w obiektywie.Touch napisał(a):
rozumiem, że nagrzewanie matrycy nie ma znaczenia, jak to ma miejsce na przykład w lustrzankach
Nex nagrywa na tyle na ile mu zastosowany (i przestarzały) Bionz pozwala
Pisałem w innym watku że zastosowane rozwiazanie w NEX całkowicie się niesprawdza. Dlatego ze jakiś id...ta w SONY poszedł na łatwizne. Pół elektroniki wział z lustrzanki) a drugą połowę z kamery video/prostych aparatów cyfrowych. Problem w NEX polega na tym że oba te podzespoły pracują w nieco odmienny sposób i chcąc nagrywać materiał z płynnością kamery, należało opracować i zastosować nową wersję procesora. To że mamy doczynienia z przestarzałym procesorem łatwo sprawdzić analizując dane techniczne. Max bitrate dla video wynosi raptem 17-mbit podczas gdy od 2 lat SONY stosuje już nowszą wersję procesora BIONZ zdolną do kodowania strumienia 24 mbit
Innymi słowy - dali dobrą matrycę ...a reszta miała być na doczepkę
Argumentów że to aparat itd nie przyjmuję. Powtarzam i będę powtarzał. Mam małpkę która kosztuje powłowę tego co NEX-5 i która nagrywa video absolutnie prawidłowo!
kris
Ani kolegów, ani Boga bym w to nie mieszał.
A ja radziłbym się nie ośmieszać bo ręcę opadają jak sie czyta takie pierdoły
nie wiem skąd opinia o powoływaniu się przeze mnie na ślubnych kamerzystach
ale widzę, że chciałeś mi coś w usta włożyć....fuj
Głodnemu widać chleb na myśli.
Wracajac do tematu. Weselni kamerzyści wzięli się stąd, że jest to JEDYNA grupa "kamerzystów" którą podejrzewałbym o to że gremialnie nie używają w swojej pracy przysłony. A i tak pewnie wielu z nich skrzywdzę takim stwierdzeniem choć obserwując często ich pracę w kościołach (jako zaproszona osoba trochę sobie podpatrywałem) można czasami się nieźle ubawić. Nie dalej jak 3 tygodnie temu byłem na ślubie gdzie kamerzystka cały ślub jechała z jednej perspektywy, na trójnogu....
mobor napisał(a):
Dlatego ze jakiś id...ta w SONY poszedł na łatwizne.
mobor napisał(a):
Nex nagrywa na tyle na ile mu zastosowany (i przestarzały) Bionz pozwala
Argumentów że to aparat itd nie przyjmuję. Powtarzam i będę powtarzał. Mam małpkę która kosztuje powłowę tego co NEX-5 i która nagrywa video absolutnie prawidłowo!
Myślisz ze obecność na tym forum jest dla mnie jakaś istotna?
A banuj sobie.
Wali mnie to
Mam wyrobione zdanie o tobie i tyle
A jak bede chciał tu wleźć to i tak to zrobię. Doskonale o tym wiesz
Nie bedzi emobora to będzie trobor, wobor czy cokolwiek innego.... No i inny adresik IP tez sie znajdzie - mam tego pod nosem pełno
mobor przykro mi to pisać, ale swoim językiem i sposobem prowadzenia dyskusji prezentujesz wszystkim jak daleko jesteś od kulturalnego prowadzenia dyskusji. Jasne lepiej wszystkim nawymyślać, obsmarować błotem samemu uważając się za alfę i omegę.. Nie rozumiem w ogóle twojego pieniactwa, jeżeli potrzebuję dobrego sprzętu do filmowania to kupuję dobry sprzęt do filmowania czyli kamerę, natomiast jeżeli potrzebuję sprzętu do fotografowania to wtedy kupuję aparat fotograficzny. Rozumiem że posiadanie wszystkiego w jednym byłoby rewelacyjne i wspaniałe, ale cóż jeszcze się taki nie narodził, co by każdemu dogodził ...
Po co mam zabijać sobie sprzedaż kamer i aparatów jeżeli w jednym urządzeniu miałbym wszystko?
Mam tylko jedno pytanie, kupowałeś Nexa do kręcenia filmów? Jeżeli tak, to nie lepiej było kupić jakąś kamerę, która jest ku temu dedykowana? Fajnie że aparat ma możliwość kręcenia filmów, ale pamiętajmy, że to przede wszystkim aparat ...