Podziel się wrażeniami!
Witam
To mój pierwsyz post na tym forum.
Dziś kupiłem A58. Zacząłem (o dziwo) od przeczytania papierowej instrukcji, gdzie wyczytałem, że kompletna instrukcja jest do znalezienia tylko w internecie.
Ok, zalogowałem się i zarejestrowałem produkt, ale polskiej instrukcji nie znalazłem.
Co gorsza, nie mogę znaleźć instrukcji nawet w języku angielskim.
Czy gdzieś takie instrukcje są do ściągnięcia?
Pozdrawiam,
Darek
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
fotoandreq wrote:
no nie, ale w kilku jest
Wybacz, ale nie rozumiem trochę o co Ci chodzi.
Aparat fotograficzny to jest produkt masowy i tutaj nie ma miejsca na ekskluzywne podejście tak jak w przypadku zakupu Maybacha. Jak napisał kris, jest przecież podział na poszczególne kanały dystrybucji i do Europy trafia właśnie określona partia. I te aparaty są w tej strefie z własnym oprogramowaniem oraz zawartością kartonika. Nie sposób dokładnie ustalić ile sprzeda się danych modeli w poszczególnych krajach więc lepiej zrobić dość "uniwersalne" opakowanie.
Poza tym - chyba najważniejsza sprawa - w Polsce dostarczenie instrukcji urządzenia w języku polskim to JEST OBOWIĄZEK SPRZEDAWCY o czym jasno mówią przepisy Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenciej.
Pozdrawiam,
Odgrzewam starego kotleta, bo temat jest rozgrzebany, niezamknięty, a różne odnośniki do niego niestety prowadzą. Zatem pro forma: .../support/pl/SLT-A58 i dalej jak po sznurku.