anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z lampą błyskową w hx9v

meksykaneczka
Początkujący

problem z lampą błyskową w hx9v

witajcie,
pomóżcie mi proszę. lampa błyskowa w moim nowiutkim aparacie (2 tyg.) nagle przestała działać. do tej pory wszystko było w porządku, a teraz nawet się nie wysuwa. aparat jest na wycieczce w Meksyku i po przelocie w zimnych temperaturach troche zaparował (po wyjsciu na wyższe temp na zewnątrz), no ale jak już odtajał to wszystko działało bezbłędnie do tej chwili, czyli jakieś 10 dni. nie wiem czy to może być jakaś wskazówka. moim zdaniem to może być zablokowany zamek tejże lampy, no ale jestem laikiem, nie znam się. Po prostu nagle przestało działać. Próbowałam na kilku różnych programach/ustawieniach, a także opcji "inicjalizuj" i nadal jest to samo. I nie blokuję jej palcem :) Co z tym zrobić?

2 ODPOW. 2
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Na górnym pokrętle wybierz tryb M, na kółku wyboru (tym z tyłu) powinien być symbol lampy błyskowej, naciśnij go i ustaw błysk włączony. W tym trybie aparat powinien zawsze odpalić lampę, jeżeli tego nie robi to coś uległo uszkodzeniu. Wtedy trzeba go odesłać do serwisu.

meksykaneczka
Początkujący

ok, dzięki za odpowiedź. wszystko jasne. jednak serwis. na manualnym też nie działa.