anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Cyber-shot DSC-HX20V - Prośba do użytkowników

Murmen
Początkujący

Sony Cyber-shot DSC-HX20V - Prośba do użytkowników

Witam.
Od razu przepraszam jeżeli źle założyłem temat itd...
Jest to mój pierwszy post i mam nadzieję , że nie ostatni.
Niestety ale nie jestem znawcą aparatów itd więc pytam Was...
Do rzeczy: Krótko- poszukuje aparatu na imprezy muzyczne...
Konkretnie. Mały aparat kompaktowy robiący dobre zdjęcia w normalnych warunkach oraz w warunkach "extrim" - na imprezach muzycznych/eventach/koncertach gdzie jest sporo świateł itd... Zdjęcia to jedna rzecz ale dla mnie ważniejszą jest nagrywanie filmików w dobrej jakości - obraz ale przede wszystkim dźwięk przy wysokich dB. Z tego co się dowiedziałem w różnych nazwę to sklepach to w przedziale cenowym który mnie interesuje 100-1300zł oraz rozmiarach aparatu to SONY CYBER_SHOT HX20 jest najlepszym produktem... Niestety żaden ze sprzedawców nie mógł mi zagwarantować , że podczas nagrywania filmików na imprezach muzycznych dźwięk będzie dobry tzn nie będzie "charczenia" przy basach , pisków przy "wysokich wokalach" itd. Używałem już kilku aparacików za ok 500-800 zł i żaden nie nagrywał dobrze dźwięku no może jeden kodak po części dawał radę ale za to obraz się zacinał... Używam też telefonów ( sgs2 i SEXarc s i kilku innych) ale telefon to telefon obraz jest różny a dźwięk tylko w nokiach był dobry a nie mam zamiaru kupować nokii808 czy czekać na lumie920 bo to tylko telefony choć dają rade tyle , że cena... ; Słyszałem też , że niektóre aparaty podczas nagrywania filmików i robienia zbliżenia zanikał w nich dźwięk lub było słychać mechanizm...
Bardzo proszę o opinie czy ten aparat nadaje się do oprócz normalnego użytkowania ( czytałem , że tak ) do użytkowania podczas imprez muzycznych.
Jeżeli nie ten to jaki moglibyście mi polecić?? Z góry bardzo dziękuję

2 ODPOW. 2
WojMan
Początkujący

cześć
HX20V będzie zdecydowanie lepszy od smartfona i może się sprawdzić jako urządzenie rejestrujące koncerty. Ja przetestowałem go na koncercie Metallica'i i nie zauważyłem żadnych opisanych przez Ciebie problemów z przesterowaniem dźwięku - także przy zoom'owaniu! :)

Proponuję abyś zrobił sobie może próbę jego możliwości w jednym ze sklepów Sony Center, gdzie zdecydowanie łatwiej poprosić o włączenie głośniej muzyki i nakręceniu krótkiego filmu.
Weź tylko swoją kartę pamięci! :) :)

adamg4
Poszukiwacz

Tak wyglądają moje zdjęcia aparatem SONY DSC-HX20V, weź to pod uwagę przed zakupem

Edytowane: Cały wątek poświęcony problemowi autora tej wiadomości można znaleźć tutaj. Umieszczanie tych samych treści w różnych tematach wpływa na komfort innych użytkowników i jest sprzeczne z zasadami funkcjonowania forum. Pozdrawiam, Karolina_L.