Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich!
Ostatnio myślę nad zamianą posiadanego już aparatu Sony DSC-H50 na DSC-HX1 i zastanawiam się nad sensownością tej zamiany.
Wiem, że HX1 posiada lepszej jakości obiektyw, szybkie zdjęcia seryjne, ogólnie (tak wyczytałem i słyszałem) wykonuje zdjęcia lepszej jakości. Mniej "aberruje", mniejsza dystorsja beczkowata, ogólnie nowszy i ulepszony model względem poprzednika.
Co o tym myślicie???
EDIT Lajam
Ogłoszenie handlowe zostało usunięte.
Stojąc przed takim wyborem nawet nie poświęciłbym chwili na pisanie posta tylko leciał do sklepu po HX-1 - to znakomity aparat
jak ci nie zal kasy to moze i warto, choc za cene HX-1 mozesz kupic tanie lustro. wszystko zalezy od tego czy wolisz sie skoncentrowac na rozwijaniu wiedzy i umiejetnosci fotograficznych czy bajerach typu sweep panorama, odchylane ekrany...
pzdr.
ripride napisał(a):
jak ci nie zal kasy to moze i warto, choc za cene HX-1 mozesz kupic tanie lustro. wszystko zalezy od tego czy wolisz sie skoncentrowac na rozwijaniu wiedzy i umiejetnosci fotograficznych czy bajerach typu sweep panorama, odchylane ekrany...
pzdr.
Lajam napisał(a):
Sugerujesz, że HX-1 nie nadaje się do podnoszenia umiejętności fotograficznych?
Lajam napisał(a):
Dla osoby, która nie lubi dźwigać lustrzanki z obiektywami, HX-1 to idealna sprawa, sam zastanawiałem się niedawno czy nie kupić sobie właśnie tego aparatu bo już po prostu czasem nie mam gdzie tego lustra nosić
Dzięki wszystkim za zainteresowanie!
Modelem H50 wykonałem już sporo zdjęć, bardzo często niezadowalającej jakości (wina obiektywu). Ogladając zdjęcia wykonane aparatem HX1, mam wrażenie ogromnej różnicy, jak dzień i noc.
Czy mieliście okazje porównywać (oglądać) zdjęcia tych dwóch modeli???
A jeśli chodzi o cenę, to HX1 widziałem już poniżej 1500PLN. Jakie lustro za to kupię? Chyba do przedpokoju
Uchylny ekran LCD to naprawdę przydatna rzecz - nie bajer (!)
moby76 napisał(a):
HX1 widziałem już poniżej 1500PLN. Jakie lustro za to kupię?
moby76 napisał(a):
A jeśli chodzi o cenę, to HX1 widziałem już poniżej 1500PLN. Jakie lustro za to kupię? Chyba do przedpokoju
nie mniej jednak dla kogoś kto chce/potrzebuje LV i dużego zakresu ogniksowych, poniżej 2500(a nawet 3000) jest ciężko coś kupić.
ripride - pamiętaj, że nie dla każdego jest DSLR, bo nie wszystkim chce się taszczyć kilka obiektywów, zmieniać je etc.
kris napisał(a):
nie mniej jednak dla kogoś kto chce/potrzebuje LV i dużego zakresu ogniksowych, poniżej 2500(a nawet 3000) jest ciężko coś kupić.