- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sound bar ST5000
Witam,
Niestety jedna z największych porażek zakupowych ostatnich lat.
Kupiłem sound bar ST5000 razem z TV OLED KD65AG8.
TV działa ok, choć daleki od zachwytu (zdarzają się opóźnienia w działaniu funkcji, a sterowanie głosowe jest mało precyzyjne).
Największy problem dotyczy soundbaru, który działa fatalnie.
Wielokrotne w ciągu dnia wyłączanie dźwięku, samoczynne włączenie efektu echa (głośniki TV zaczyna funkcjonować podczas pracy soundbara), gubienie komunikacji z TV, znaczne opóźnienie w działaniu pilota (próba zwiększenia głośności działa po kilku naciśnięciach a następnie rośnie po odłożeniu pilota).
Kontakt z SONY ograniczył się do przywrócenia "ustawień fabrycznych" co pomogło tylko na chwilę (2 dni).
Czy spotkaliście się z podobnymi przypadkami?
Jak je rozwiązaliście?
Ogromne rozczarowanie, szczególnie, że sprzęt zastąpił wysłużonego SAMSUNGA z BOSE, które działają w innym pomieszczeniu bez zarzutu.
Jak za komplet bliski 20.000 PLN, kompletna porażka.
Dzięki za pomoc
Zdecydowanie nie polecam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
spróbuj podłączyć soundbar do telewizora przy użyciu kabla optycznego. Co prawda do obsługi będzie trzeba użyć dwa piloty, ale powinno to wyeliminować opisany problem.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo Ci dziękuję. Sprawdzę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Miałem HT-ST5000 na testach podłączony pod HDMI do innego modelu TV Sony i nie maiłem z nim problemów.
Jak dobrze pamiętam jest jedna z opcji która wg mnie nie do końca działa poprawnie (być może już została poprawiona przy aktualizacji) a mianowicie opcja przekierowania sygnału z pilota przez wbudowany nadajnik podczerwieni w soundbarze. Sprawdź czy masz ją włączona, jak tak to wyłącz i sprawdź czy nadal problem występuje. Dodatkowo możesz też sprawdzić na innym kablu HDMI.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Spróbuję. Choć HDMI kupowałem również nowe razem z zestawem