Podziel się wrażeniami!
A77, zaskakujaca dla mnie, funkcja rejestrowania twarzy.
Mamy trzy osoby, żonę, syna i córkę.
Jeżeli zarejestrujemy ich twarze i ustalimy priorytet, to potem zupełnie kiedyindziej, na wycieczce z przewodnikiem, powiedzmy do portu węglowego w Gdańsku lub na przystanku autobusowym przed spalarnią śmieci w Kaliszu, fotografujac dużą grupe wycieczkowiczów, aparat wykryje zarejestrowane twarze i ustawi AutoFocus, tak jak został ustawiony priorytet twarzy.
Zarejestrowane twarze aparat pamieta i potem "się stara", sztuczna inteligencja?
Byłem na wycieczce, na wysypisku ze swoja A55 i system rozpoznawania twarzy, autofocusował,
nie na moich kolegów od Staropolanki tylko na jakiegos faceta w kapeluszu.
W a77 tego, po zarejestrowaniu twarzy, nie mam.
Porada, twarz żony zarejestrowałem z lewegi, prawego profilu oraz en face.
Twarzy mozna zarejestrować do 8-miu.
Tak zostaje jeszcze miejsce aż na 5 młodych kolezanek z wyjazdu integracyjnego .
Postaram się zgłębić temat w najbliższych dniach i dam znać.
Natomiast jak tu jest z czułością ? A jak twarz się pomarszczy, bo pani będzie bez makijażu ?
No i tylko 8 ? Ja mam więcej młodych koleżanek...
A tak poważnie to nie wim czy ta funkcja jest potrzebna w takim aparacie, to bardziej pasuje do szybkostrzelnej małpki w ręce blondynki.
Pzd
Antek
antonib napisał(a):
A tak poważnie to nie wim czy ta funkcja jest potrzebna w takim aparacie, to bardziej pasuje do szybkostrzelnej małpki w ręce blondynki.
Pzd
Antek
Ja w swojej 55 nie mam ustawionego priorytetu na żadną twarz. Ja ze swoją 55 bym nie próbował takich sztuczek!
Gucio50 napisał(a):
A77, zaskakujaca dla mnie, funkcja ..........
Mamy trzy osoby, żonę, syna i córkę. .....na przystanku autobusowym przed spalarnią śmieci w Kaliszu,
........ sztuczna inteligencja?
Byłem .. na wysypisku i system , autofocusował, faceta w kapeluszu.
twarz żony zarejestrowałem z lewegi, prawego profilu oraz en face. zostaje jeszcze miejsce aż na 5 młodych kolezanek
No i nie prawda to co piszesz. aparat wykrywa te twarze wyśmienicie, bez najmniejszych problemów.
GUCIU, ja myślę, że powinieneś najpierw zacząć robić zdjęcia, zwykłe zdjęcia, takie jak opisane w elementarzu fotoamatora.
Trudno mi cokolwiek ocenić.
Gucio - założyłeś kolejny temat, który tak naprawdę dokładnie jest opisany w instrukcji. Nie rozumiem trochę co skłania Cię do "oświecania" użytkowników forum takimi "specjalnościami".
Wykazujesz postawę bardzo dziwną - każda krytyka Twojego punktu widzenia od razu wiąże się z ripostą w stylu "W internecie jest instrukcja jak za pomocą wkrętaka i szczypiec, odłamać kawałek płyty głównej aparatu, która realizuje tą funkcję. www.majsterklepka.adamslodowy.pl".
Lub zwyczajnie KillFile.
W taki sposób niedługo nie będziesz miał z kim rozmawiać na forum.
Odrobinę więcej życzliwości i otwartości na poglądy inne niż Twoje Ci życzę.
pozdrawiam,
Uważam że Lajam ma rację!
A i co do tego wkrętaka i szczypiec to nie radze ci ryzykować bo skończysz jeszcze bez aparatu (to tak na przyszłość).
Administratorom i moderatorom zastrzegam prawo do usunięcia tego posta ponieważ ja uważam że drugie zdanie jest trochę złośliwe a nie chcę nikogo na tym forum obrażać.
Lajam napisał(a):
Trudno mi cokolwiek ocenić.
Gucio - założyłeś kolejny temat, który tak naprawdę dokładnie jest opisany w instrukcji. Nie rozumiem trochę co skłania Cię do "oświecania" użytkowników forum takimi "specjalnościami". ,
Gucio50 napisał(a):
Przyjacielu, to przecież był żart.