anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A77, zaskakujaca dla mnie, funkcja rejestrowania twarzy.

Gucio50
Początkujący

Mamy trzy osoby, żonę, syna i córkę. :c4
Jeżeli zarejestrujemy ich twarze i ustalimy priorytet, to potem zupełnie kiedyindziej, na wycieczce z przewodnikiem, powiedzmy do portu węglowego w Gdańsku lub na przystanku autobusowym przed spalarnią śmieci w Kaliszu, fotografujac dużą grupe wycieczkowiczów, aparat wykryje zarejestrowane twarze i ustawi AutoFocus, tak jak został ustawiony priorytet twarzy.

Zarejestrowane twarze aparat pamieta i potem "się stara", sztuczna inteligencja?
Byłem na wycieczce, na wysypisku ze swoja A55 i system rozpoznawania twarzy, autofocusował,
nie na moich kolegów od Staropolanki tylko na jakiegos :c37 faceta w kapeluszu.
W a77 tego, po zarejestrowaniu twarzy, nie mam.

Porada, twarz żony zarejestrowałem z lewegi, prawego profilu oraz en face.

Twarzy mozna zarejestrować do 8-miu.
Tak zostaje jeszcze miejsce aż na 5 młodych kolezanek z wyjazdu integracyjnego :c34 .

9 ODPOW. 9
oldguest
Początkujący

Postaram się zgłębić temat w najbliższych dniach i dam znać.
Natomiast jak tu jest z czułością ? A jak twarz się pomarszczy, bo pani będzie bez makijażu ?
No i tylko 8 ? Ja mam więcej młodych koleżanek...
A tak poważnie to nie wim czy ta funkcja jest potrzebna w takim aparacie, to bardziej pasuje do szybkostrzelnej małpki w ręce blondynki.
Pzd
Antek

Gucio50
Początkujący

antonib napisał(a):

A tak poważnie to nie wim czy ta funkcja jest potrzebna w takim aparacie, to bardziej pasuje do szybkostrzelnej małpki w ręce blondynki.
Pzd
Antek

W internecie jest instrukcja jak za pomocą wkrętaka i szczypiec, odłamać kawałek płyty głównej aparatu, która realizuje tą funkcję. www.majsterklepka.adamslodowy.pl
Piszą żeby ostroznie.

Ja jestem małozaawansowanym amatorem, który robi zdjecia na imieninach u Cioci lub w Zoo.
Mnie sie napewno przyda. :c44

profile.country.pl_PL.title
druczek
Poszukiwacz

Ja w swojej :c56 55 nie mam ustawionego priorytetu na żadną twarz. Ja ze swoją :c56 55 bym nie próbował takich sztuczek! ;)

karol-r
Poszukiwacz

Gucio50 napisał(a):

A77, zaskakujaca dla mnie, funkcja ..........

Mamy trzy osoby, żonę, syna i córkę. .....na przystanku autobusowym przed spalarnią śmieci w Kaliszu,
........ sztuczna inteligencja?
Byłem .. na wysypisku i system , autofocusował, faceta w kapeluszu.
twarz żony zarejestrowałem z lewegi, prawego profilu oraz en face. zostaje jeszcze miejsce aż na 5 młodych kolezanek

W życiu nie przyszło by mi do głowy korzystać z tych pierdół.
Ale skoro wywołałeś temat, sprawdziłem prawdziwość Twych stwierdzeń.
No i nie prawda to co piszesz. aparat wykrywa te twarze wyśmienicie, bez najmniejszych problemów.

GUCIU, ja myślę, że powinieneś najpierw zacząć robić zdjęcia, zwykłe zdjęcia, takie jak opisane w elementarzu fotoamatora.
Takie zdjęcia, które będziesz mógł nam tu pokazać, pochwalić się czymś więcej niż najzwyklejszy pstryk bezpośrednio z aparatu do tego bez kompletnie żadnej obróbki.
Wykorzystaj podstawowe możliwości aparatu, poczytaj, pokombinuj, poobrabiaj w programie graficznym - darmowym, ale zostaw w spokoju rozpoznawanie przez aparat młodych koleżanek, niech się bawią w to dzieci.

Gucio50
Początkujący

No i nie prawda to co piszesz. aparat wykrywa te twarze wyśmienicie, bez najmniejszych problemów.

GUCIU, ja myślę, że powinieneś najpierw zacząć robić zdjęcia, zwykłe zdjęcia, takie jak opisane w elementarzu fotoamatora.

Czytasz bez zrozumienia.
To A55 upierał sie na faceta w kapeluszu a A77 wybierał buzię żony albo kolegi.
Bo były zarejestrowane, o czym chciałem donieść na tym forum, chwaląc ciekawy "feature" aparatu A77.

Przeczytaj jeszcze raz, a moze i dwa. Być moze zrozumiesz. Musisz tylko opanować chęć "dołozenia" mi na tym forum. Nie wiem czy dasz sobie z tym radę, pewnie nie.

Bye, bye, wkładam Cię kolego do mojego KillFile, i nie będę więcej oglądał Twoich złosliwości.

Jeszcze raz Hello , hello and good bye.

Pytanie mam do kolegi Lajama, poproszę o ocenę tej sytuacji? moze być na priv.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Trudno mi cokolwiek ocenić.

Gucio - założyłeś kolejny temat, który tak naprawdę dokładnie jest opisany w instrukcji. Nie rozumiem trochę co skłania Cię do "oświecania" użytkowników forum takimi "specjalnościami".

Wykazujesz postawę bardzo dziwną - każda krytyka Twojego punktu widzenia od razu wiąże się z ripostą w stylu "W internecie jest instrukcja jak za pomocą wkrętaka i szczypiec, odłamać kawałek płyty głównej aparatu, która realizuje tą funkcję. www.majsterklepka.adamslodowy.pl".

Lub zwyczajnie KillFile.

W taki sposób niedługo nie będziesz miał z kim rozmawiać na forum.

Odrobinę więcej życzliwości i otwartości na poglądy inne niż Twoje Ci życzę.

pozdrawiam,

druczek
Poszukiwacz

Uważam że Lajam ma rację! ;)
A i co do tego wkrętaka i szczypiec to nie radze ci ryzykować bo skończysz jeszcze bez aparatu (to tak na przyszłość).

Administratorom i moderatorom zastrzegam prawo do usunięcia tego posta ponieważ ja uważam że drugie zdanie jest trochę złośliwe a nie chcę nikogo na tym forum obrażać.

Gucio50
Początkujący

:c4

Lajam napisał(a):

Trudno mi cokolwiek ocenić.

Gucio - założyłeś kolejny temat, który tak naprawdę dokładnie jest opisany w instrukcji. Nie rozumiem trochę co skłania Cię do "oświecania" użytkowników forum takimi "specjalnościami". ,

Przyjacielu, to przecież był żart. :c4
Naprawdę, nie wyobrażam sobie, ze ktoś wybebeszy A77 i odłupie kawałek płyty aparatu z tym oprogramowaniem.

Wcześniej, powinien sobie zrobić dłutem lobotomię. :smileymrgreen:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Gucio50 napisał(a):

Przyjacielu, to przecież był żart. :c4

W takim razie ów żart wędruje do Luźnych Rozmów o fotografii. :c29