Podziel się wrażeniami!
Zdaję sobie sprawę z tego że to pytanie jest nudne jak jazda w korku po 16.00 jednak zadaję je ponieważ:
- fotografowałem Minoltami
- od kilku lat Sony DSC-R1 (dokładnie od pierwszych dni ukazania się tego modelu)
- czas przesiąść się na coś współczesnego
1. Poszukuję lustrzanki cyfrowej (bez ograniczeń budżetowych) miło byłoby gdyby było to SONY
2. Dobrych obiektywów w granicach rozsądku finansowego (czyli w przedziale od 2000 zł do 10000 zł) - oczywiście do sprzętu z pkt. 1
3. Jeśli to możliwe zależało by mi na możliwości podglądu w czasie rzeczywistym ujęcia na podłączonym ekranie lcd (24 cale z matrycą IPS) - zamiast wizjera lub równolegle
4. Fotografuje głównie dla weba ale również dla poligrafii (w tym wielkoformatowej), głównie wnętrza , obiekty, sceny z wieloma punktami oświetlenia.
Będę wdzięczny za fachową poradę i poświęcony mojemu problemowi czas ...
Z góry dziękuję.
Marek
Ja bym w takim razie celował w pełną klatkę np. A850
A jakie ogniskowe ze szkieł ?
to ja powiem tak a850/900 do tego zeiss 16-35 zeiss 24-70 i 70-200/2,8 jeszcze jakieś stałki ewentualnie i powinno Ci się bardzo spodobać jak 200mm za mało to polecam 70-400G
Tak jak Michał i Paweł napisali A850/A900.
Co do szkieł...
coś szerokiego i jasnego, np. SAL 16-35 F2.8 ZA, SAL 24 F2 ZA itd.marlan napisał(a):
4. Fotografuje głównie dla weba ale również dla poligrafii (w tym wielkoformatowej), głównie wnętrza , obiekty, sceny z wieloma punktami oświetlenia.
Dziękuję za info a co z punktem 3. ? ( czyli Jeśli to możliwe zależało by mi na możliwości podglądu w czasie rzeczywistym ujęcia na podłączonym ekranie lcd (24 cale z matrycą IPS) - zamiast wizjera lub równolegle) - jak to wygląda w przypadku tych modeli ? (wchodziło by w grę również podłączenie podglądu na laptopie)
W czasie rzeczywistym to nie ma możliwości w przypadku A850/A900.
Możesz obejrzeć zdjęcie tuż po jego wykonaniu na ekranie komputera.
Hmmmmm ? dostaję sprzeczne informacje na priv i od pracowników sony odnośnie "( czyli Jeśli to możliwe zależało by mi na możliwości podglądu w czasie rzeczywistym ujęcia na podłączonym ekranie lcd (24 cale z matrycą IPS) - zamiast wizjera lub równolegle)" - czy ktoś przetestował to w praktyce i zna stan faktyczny ?
Marek