Podziel się wrażeniami!
No to wstawiam jakieś tam foty z mojego Samsunga ES15.
Kurcze, wszystkie są robione w trybie "upiększ" Martwi mnie to, że kiedy robię foty na manualu wychodzą całe rozmazane. Nic nie idzie z nimi zrobić. Nie są takie najgorsze kiedy fotografuję np. leżącego psa, ale przy makro to już kompletna klapa! Nie wiem czy to moja wina czy aparatu? Bo jak moja to co ja wykrzesze kiedyś z lustrzanki?
O.
Jak na sprzęt, którym się posługujesz, to nie jest tak najgorzej
Najlepsze jest (moim zdaniem) ostatnie zdjęcie - gdyby jeszcze tak przyciąć trochę dołu, tak, żeby zniknął niebieski kwiatek w prawym dolnym rogu (PD).
5 też mi się podoba. Pozostałe... trochę mniej
Na plus też Ci się liczy, że ładnie zmniejszyłaś przed wstawieniem - nawet trochę za bardzo
Czyżby używałaś obiektywu Helios?
A jak na początek to tak jak Tadeusz napisał, jest OK
Mi też 5 podoba się najardziej, a z jakichkolwiek zastrzeżeń to czasem scropować tu i tam by się przydało np. 6, czasem nie trafiłaś z ostrością np. 1. Ale na początek jest fajnie
Dziękuje za szczere odpowiedzi No, może trochę przesłodziliście z tym "Jest OK"
Trebor, ja mam tylko zwykłą cyfrówkę. O taką: http://www.videotesty.pl/recenzja/96/Samsung-ES15/" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
No to może nowa wrzutka. Na początek - Makro, ciąg dalszy
Wrzutka nr. 3 (może trochę za dużo? :smileyredface: )
Teraz czas na mojego psa - Roczny Golden Retriever Bajer Miłość mojego życia
Był moim pierwszym wielkim marzeniem, które się spełniło A kolejne wielkie marzenie - mieć lustrzankę
ups to przepraszam za faux pas
chociaż ta wrzuta lepsza od poprzedniej i jaśniejsza i lepiej zaprezentowana. a i skroppowałaś 6.
a seria z psiorkiem też ładna, prócz jednego, 15. bardzo nie fajny efekt
moim zdaniem najlepsze z wrzuty z pieskiem jest 16
Fajnego masz pieska Na 13. widać, wrócił chyba ze spaceru, bo zmęczony, biedak Na 14. ładnie i dumnie się ustawił do portretu z profilu. Mnie też najbardziej z serii podoba się nochal (16);)