Podziel się wrażeniami!
Hej jestem nowa na tym forum
Mam pytanie odnośnie programu PMB Sony, mianowicie chodzi mi o nanosze dat na zdjęciach. Wiem jak dodawać na pojedyńczych zdjęciach datę, natomiast czy byłaby możliwość dodatnia dat na kilkunastu zdjęciach równocześnie. Podobno są programy do nanoszenia dat na kilkunastu zdjęciach jednocześnie. Miał ktoś z tym styczność może?
Pozdrawiam
bozena626 napisał(a):
Hej jestem nowa na tym forum
Mam pytanie odnośnie programu PMB Sony, mianowicie chodzi mi o nanosze dat na zdjęciach. Wiem jak dodawać na pojedyńczych zdjęciach datę, natomiast czy byłaby możliwość dodatnia dat na kilkunastu zdjęciach równocześnie. Podobno są programy do nanoszenia dat na kilkunastu zdjęciach jednocześnie. Miał ktoś z tym styczność może?
Pozdrawiam
Własnie ściągnęłam program IrfanView i gdzie znajdę taką opcję jak wcześniej wspomniałam. Program mam w języku polskim, ale nie moge znaleźć tej funkcji.
bozena626 napisał(a):
Własnie ściągnęłam program IrfanView i gdzie znajdę taką opcję jak wcześniej wspomniałam. Program mam w języku polskim, ale nie moge znaleźć tej funkcji.
Robię tak jak piszesz i nie ma daty ( Nie wiem co robię źle !
Być może nie masz tzw. EXIFa (dane zapisywane do zdjęcia przez aparat). Zawsze możesz wpisać datę ręcznie lub ewentualnie spróbować innym programem
Witam
Nawet jak wpisuję datę ręcznie w tym programie (IrfanView) to nie ma daty (
bozena626 napisał(a):
Witam
Nawet jak wpisuję datę ręcznie w tym programie (IrfanView) to nie ma daty (
Jak wpiszę datę ręcznie to data jest widoczna na zdjęciu (wcześniej nie była widoczna, gdyż była minimalna czcionka). Teraz mam inny problem, po zwiększeniu czcionki data na zdjęciach jest w dwóch rzędach.
bozena626 napisał(a):
Teraz mam inny problem, po zwiększeniu czcionki data na zdjęciach jest w dwóch rzędach.