anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Foto Klub. Spotkanie i warsztaty na koniec lata :)

profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

Sony Foto Klub. Spotkanie i warsztaty na koniec lata :)

Witam wszystkich klubowiczów.
Na pożegnanie wakacji przygotowaliśmy dla was coś specjalnego.
Zapraszam na spotkanie i warsztaty, które będą okazją do nauki, wypróbowania naszego sprzętu,
ale przede wszystkim spotkania klubowiczów w „realu” :)
Ponadto na miejscu będzie cała nasz ekipa moderatorska, zapraszam do rozmów

Oczywiście w spotkaniu i warsztatach mogą wziąć udział członkowie naszego klubu.

Gdzie?
Windsor Palace Hotel
Jachranka 75 k/Warszawy
05-140 Serock
http://www.windsor.hotelekorona.pl" target="_blank

Kiedy?
Sobota 28 sierpnia od 12:00 do 18:00

Zapewniamy sporo atrakcji i motywów do fotografowania.

Dla chętnych z poza Warszawy możemy podstawić autokar.
UWAGA!!
Autobus będzie czekał o 11:00 na ul. Jana Pawła II
na dawnym przystanku Polskiego Expresu.
Czyli tuż obok dworca :)
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc w autokarze proponuję zrobić w tym wątku zapisy.

Odjazd o godzinie 11:00 powrót (wyjazd z hotelu) o 18:00
W związku z tym że głównie będziemy w plenerze warto się ubrać stosownie do pogody.

Proszę o wpisywanie nicka i dopisek czy autokar czy transport własny:
.....
.....

194 ODPOW. 194
profile.country.pl_PL.title
JuniorX.
Użytkownik

weasel napisał(a):

JuniorX napisał(a):

Mimo to bywali tacy co do konca nie wytrzymali :smileytwisted:

Wstac musialem rano tak? Dlaczego osoba sie czepia? ;) ;) ;)

Panie Weasel :D ja nie o Panu :) tylko o takim co na kanapie słodko spał :)

weasel
Początkujący

wiesz Ania, juz nie te lata ;)
to wlasnie zmienilem coby bylo wiadomo o kogo chodzi, ale nie jestem pewien czy jest lepiej ;)

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

weasel napisał(a):

wiesz Ania, juz nie te lata ;)
to wlasnie zmienilem coby bylo wiadomo o kogo chodzi, ale nie jestem pewien czy jest lepiej ;)

jest lepiej ja Cie rozpoznałem :D

buzz-----
Początkujący

Dziekuje za sympatyczne spotkanie. Przygotowane one bylo bardzo dobrze. Mozliwosci przetestowania szybkostrzelnosci bylo bardzo duzo i do tego, bylo to urozmaicone. Naleza sie duze brawa dla osob odpowiedzialnych za organizacje tej imprezy. :c4

Co do aparatow. Niestety popelnilem jeden blad... robie zdjecia w RAWach i zwyczajnie odbierajac body A33 nie przyszlo mi do glowy sprawdzic ustawienia (od zawsze u mnie sa RAWy) oraz ewentualnie je poprawic. A mialem ustawienia na JPEGi - FINE. Dopiero przy finale sie zorientowalem. Pech.

Co do aparatu. Zalapalem sie na A33. Choc jest to wolniejszy odpowiednik modelu wyzszego, to i tak jest to male diabelstwo szybkie. W 95% AF dziala dobrze. Co wedlug mnie jest rewelacyjnym wynikiem. Filmy znam z NEXa, wiec to mnie nie zaskoczylo, choc lepsze obiektywy daja zdecydowanie lepsze rezultaty niz kity NEXa.

By nie bylo tak rozowo, to musze negatywnie ocenic wielkosc uchwytu... a raczej jego mikroskopijnosc. Przystosowany on jest jakby do dloni dziecka. Jesli wyjdzie grip, to ten problem powinien zniknac.

Nie przypadl mi do gustu takze elektroniczny wizjer. Dlugo nie moglem znalezc slowa, by okreslic to co mi w nim nie pasuje. Dopiero dzien pozniej nastapilo olsnienie. Obraz w wizjerze jest "maloplastyczny". Nie widac w nim nuansow, tak istotnych przy pracy ze swiatlem zastanym.
Nie da sie zatrzymac postepu, trzeba sie z tym pogodzic. Pewnie za jakis niedlugi czas to elektroniczne wizjery wypra optyczne, tak jak to sie stalo z fotografia cyfrowa zastepujaca analogowa. Wizjery zatem z biegiem czasu beda lepsze i dokladniejsze.

W moim egzemplarzu ekran podgladu (ten odchylany) "latal", czyli nie utrzymywal zadanej pozycji, ale to modele przedprodukcyjne, wiec pewnie ma do tego prawo.

I cos, na co zwrocilem uwage podczas wymiany obiektywow.
Od zawsze pamietam jak mnie bardziej doswiadczeni koledzy uczyli, by ZAWSZE odkladac aparat w pozycji pionowej, czyli body "lezy" na ekranie, a obiektyw stoi pionowo na nim. Przyznam sie, ze weszlo mi takie postepowanie tak w nawyk, ze... szokiem dla mnie bylo zobaczenie rzeczy oczywistej i przeciez widocznej od poczatku! Wizjer w A33 wystaje poza wymiar reszty body. Nie mozna go ustawic poziomo na plecach... Szkoda.

Aparat wypadl jednak w moich oczach pozytywnie. Faktycznie mozna go w obecnej chwili juz okreslic mianem "wszystkomajacego". Brawo. :thumbsup:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Fajnie, że przyjechałeś :thumbsup:
Miło było poznać. Szkoda, że nie dane nam było dłużej podyskutować :c34
No i świetnie, że chciało Ci się napisać "kilka" słów o nowym produkcie :D

buzz napisał(a):

I cos, na co zwrocilem uwage podczas wymiany obiektywow.
Od zawsze pamietam jak mnie bardziej doswiadczeni koledzy uczyli, by ZAWSZE odkladac aparat w pozycji pionowej, czyli body "lezy" na ekranie, a obiektyw stoi pionowo na nim. Przyznam sie, ze weszlo mi takie postepowanie tak w nawyk, ze... szokiem dla mnie bylo zobaczenie rzeczy oczywistej i przeciez widocznej od poczatku! Wizjer w A33 wystaje poza wymiar reszty body. Nie mozna go ustawic poziomo na plecach... Szkoda.

dziwne podejście do wymiany obiektywów. Nigdy czegoś takiego nie widziałem i nie widzę uzasadnienia dla takiego rozwiązania :c18
Przecież kładąc aparat na LCD:
a) można porysować LCD
b) większe szanse na to,że wpadną jakieś pyłki do korpusu

ja zmieniam w pozycji 'bagnet w dół' (trzymając aparat w dłoni) i uważam, że tak jest najlepiej (najmniej pyłków wpada) :c20

Początkujący

Lajam napisał(a):

Odsyłam w takim razie do specyfikacji...może część pytań odpadnie po analizie danych i zostaną te bardziej interesujące.

Grzesiu, proszę o opinie, wrażenia ,jakość fotek (czy jest zauważalna) zwykłych użytkowników ,a dane producenta to ja mogę poczytać nie wstając od kompa :smileythumbsup:

I na spotkanie nie trza jechać ;)

Chodziło o coś takiego jak napisał buzz :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

buzz napisał(a):

Co do aparatow. Niestety popelnilem jeden blad... robie zdjecia w RAWach i zwyczajnie odbierajac body A33 nie przyszlo mi do glowy sprawdzic ustawienia (od zawsze u mnie sa RAWy) oraz ewentualnie je poprawic. A mialem ustawienia na JPEGi - FINE. Dopiero przy finale sie zorientowalem. Pech.

A może powinieneś się cieszyć? Przecież producenci oprogramowania nie wiedzą jaki aparat wyjdzie i dopiero po pojawieniu się sprzętu robią do niego odpowiedni soft a to trochę trwa. Nie wiem jak jest w tym przypadku ale może się okazać, że Twój ulubiony "odrawiacz" nie czyta jeszcze plików z A33/A55 i musiałbyś jakiś czas czekać aby je obrobić.

Planistigmat
Początkujący

Dziekuje serdecznie wszystkim za mile spotkanie oraz chlopakom z SFT i modom za swietna organizacje imprezy.
Nowe aparaciki sa naprawde fajne. :)

colorful-----
Początkujący

Ja też bardzo bardzo bardzo dziękuję! Było magicznie, jak zawsze :nauseated_face:

rakastan00
Poszukiwacz

Dziewczyny z Trójmiasta do domu dotarły wczoraj po godz. 21.00.
Warsztaty przesympatyczne. Mnóstwo atrakcji i przede wszystkim doborowe towarzystwo.
Dzięki za to, że jesteście! :c61