anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tło fotograficzne

agusia48-----
Początkujący

Tło fotograficzne

Witam!
Od miesiąca posiadam lustrzankę Sony :c56 390.... Jestem z niej bardzo zadowolona, ponieważ marzyłam o niej już ponad 2 lata ;) Postanowiłam, że kupię sobie tło do robienia zdjęć, ponieważ robię wiele portretów, a nie mam odpowiedniego tła... Więc mam pytanie: czy to jest dobra decyzja? Czy trzeba jakieś dodatkowe lampy do robienia takich zdjęć?

I jeszcze z innej beczki:
Czy można i na jakim programie wyciąć osobę ze zdjęcia i wkleić ją na inne tło?

13 ODPOW. 13
profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Ojtam ojtam!.. Nie ma się co denerwować :c20 To jest naprawdę jedno z najbardziej przyjaznych miejsc w sieci - wierz mi!
Co do tła - SZFENDAK udzielił już raczej wyczerpującej odpowiedzi - nic tu do dodania. Pamiętaj tylko, że tło wymaga obmyślenia sposobu mocowania - samo nie stoi... Pomyśl o tym zawczasu :thumbsup:
Natomiast jeśli chodzi o wycinanie postaci i wklejanie w inne tło - wszystko (albo bardzo dużo) zależy od pliku wyjściowego czyli fotki z której chcesz kogoś wyciąć. Jeśli zamierzasz zajmować się tym częściej to faktycznie łatwiej kogoś z jednolitego tło wycinać niż z... bałaganu różnokolorowego :c20 Poszukaj w internecie pod hasłem "szparowanie"... Jeśli nie znajdziesz nic w miarę prostego - klepnę dla Ciebie jakiś mały poradnik/tutorial :c2

I nie bój się pytać! Nie ma głupich pytań, czasem są tylko... głupie odpowiedzi :thumbsup: :D

agusia48-----
Początkujący

doslav napisał(a):

I nie bój się pytać! Nie ma głupich pytań, czasem są tylko... głupie odpowiedzi :thumbsup: :D

:smileyhappy: Aż się uśmiechnęłam ;D

Dziękuję za wskazówkę. Przed chwilą szukałam i już wiem jak to robić, tylko teraz trzeba photoshop zainstalować ;)

agusia48-----
Początkujący

Jeszcze chcę zapytać jaką lampę wybrać? Czy mogę jakieś linki? ;)

mirekkania
Początkujący

agusia4841 napisał(a):

Mam prośbę do : mirekkania i cezar..... Przestańcie sobie ubliżać!

Nikomu nie ubliżałem :shock: