Podziel się wrażeniami!
Witam po raz kolejny tym razem pyt o aku do A350
powiem tak oginał 270zł
zamienniki na allegro od 70 do200
macie jakies zdanie na temat zamienników kupiliście ? jak trzymają >?
witaj,
tematy pokrewne:
LINK
LINK
pozdrawiam,
kris
btw przeniosłem temat w odpowiednie miejsce
Hmm dzięki za linki , niestety nic sie z nich nie dowiedziałem
juz za pużno kupiłem zamiennik marka tytan (groźna nazwa ) przetestuje i dam znać
Witam dotarł do mnie akumulator , 1wsze co powiem działa i pasuje do A350 , apropo eksploatacji okarze sie w praniu
jogi1982 napisał(a):
Witam dotarł do mnie akumulator , 1wsze co powiem działa i pasuje do A350 , apropo eksploatacji okarze sie w praniu
jogi1982 napisał(a):
...w praniu
Panie Tadeuszu wskaźnik działa ale czy odzwierciedla prawidłowy stan naładowania aku ?? okaże sie w praniu
No, to mam nadzieję, że po kilku ładowaniach, podzielisz się spostrzeżeniami - na plus i ew. na minus, jako ostrzeżenie. Ten "tytan" to z tych za 70, czy z tych za 200?
Phottix Titan , przetestowany (ładowanie i rozładowanie 3x) w tym samym czasie używałem również oryginalnego akumulatora pierwsze spostrzeżenia:
1. Tytan wyświetla i odświeża pomiar o wiele rzadziej niż oryginał, objawia się to np takimi wskazaniami że po odpaleniu aparatu pokazuje ze jest 58% baterii następnie po zrobieniu kilku zdjęć wskazuje 83%, a następnie normuje się na 76% ( spowolnione przeliczanie średniej , nie wiem z czym to jest związane).
2. Zaobserwowałem że przy pojemności tytana 1500mAh (podobno tyle samo co oryginał) bateria trzyma około połowę krócej niż owy oryginał.
Oczywiście wszystkie spostrzeżenia są tylko i wyłącznie oparte o jeden egzemplarz i nie mogą mieć jakiegoś wymiernego wpływu na całkowita ocenę tej firmy, ale jednak ten konkretny egzemplarz nie jest rewelacyjnym odpowiednikiem.
Aktualnie zadaje sobie pytanie czy zakup 3 takich akumulatorów ma sens (porównywalny koszt, porównywalna długość pracy, nie współmierny dodatkowa waga w plecaku i koszt ładowania , plus strata czasu).
Konkluzja następnym zakupem będzie dodatkowy oryginał.
Alcazar napisał(a):
Aktualnie zadaje sobie pytanie czy zakup 3 takich akumulatorów ma sens (porównywalny koszt, porównywalna długość pracy, nie współmierny dodatkowa waga w plecaku i koszt ładowania , plus strata czasu).
Alcazar napisał(a):
Konkluzja nastepnym zakupem będzie dodatkowy oryginał.