anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Akumulator

jogi19821982
Początkujący

Akumulator

Witam po raz kolejny tym razem pyt o aku do A350

powiem tak oginał 270zł
zamienniki na allegro od 70 do200
macie jakies zdanie na temat zamienników kupiliście ? jak trzymają >?

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

witaj,

tematy pokrewne:
LINK
LINK

pozdrawiam,
kris

btw przeniosłem temat w odpowiednie miejsce ;)

Początkujący

Hmm dzięki za linki , niestety nic sie z nich nie dowiedziałem

juz za pużno kupiłem zamiennik marka tytan (groźna nazwa ) przetestuje i dam znać

jogi1982-----
Początkujący

Witam dotarł do mnie akumulator , 1wsze co powiem działa i pasuje do A350 , apropo eksploatacji okarze sie w praniu :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

jogi1982 napisał(a):

Witam dotarł do mnie akumulator , 1wsze co powiem działa i pasuje do A350 , apropo eksploatacji okarze sie w praniu :)

Czy działa również procentowy wskaźnik naładowania? Jakby się przy sposobności okarało, że pojemność też jest odpowiednia... :smileymrgreen:

------------------------------
fotoamator
Gazdov
Początkujący

jogi1982 napisał(a):

...w praniu :)

Z tym to bym uważał bo to prowadzi do niechybnego zwarcia ;)

jogi1982-----
Początkujący

Panie Tadeuszu wskaźnik działa ale czy odzwierciedla prawidłowy stan naładowania aku ?? okaże sie w praniu :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

No, to mam nadzieję, że po kilku ładowaniach, podzielisz się spostrzeżeniami - na plus i ew. na minus, jako ostrzeżenie. Ten "tytan" to z tych za 70, czy z tych za 200?

------------------------------
fotoamator
profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

Phottix Titan , przetestowany (ładowanie i rozładowanie 3x) w tym samym czasie używałem również oryginalnego akumulatora pierwsze spostrzeżenia:

1. Tytan wyświetla i odświeża pomiar o wiele rzadziej niż oryginał, objawia się to np takimi wskazaniami że po odpaleniu aparatu pokazuje ze jest 58% baterii następnie po zrobieniu kilku zdjęć wskazuje 83%, a następnie normuje się na 76% ( spowolnione przeliczanie średniej , nie wiem z czym to jest związane).

2. Zaobserwowałem że przy pojemności tytana 1500mAh (podobno tyle samo co oryginał) bateria trzyma około połowę krócej niż owy oryginał.

Oczywiście wszystkie spostrzeżenia są tylko i wyłącznie oparte o jeden egzemplarz i nie mogą mieć jakiegoś wymiernego wpływu na całkowita ocenę tej firmy, ale jednak ten konkretny egzemplarz nie jest rewelacyjnym odpowiednikiem.

Aktualnie zadaje sobie pytanie czy zakup 3 takich akumulatorów ma sens (porównywalny koszt, porównywalna długość pracy, nie współmierny dodatkowa waga w plecaku i koszt ładowania , plus strata czasu).

Konkluzja następnym zakupem będzie dodatkowy oryginał.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Alcazar napisał(a):

Aktualnie zadaje sobie pytanie czy zakup 3 takich akumulatorów ma sens (porównywalny koszt, porównywalna długość pracy, nie współmierny dodatkowa waga w plecaku i koszt ładowania , plus strata czasu).

dodałby jeszcze:
- ryzyko "padnięcia" w najmniej oczekiwanym momencie ;)

Alcazar napisał(a):

Konkluzja nastepnym zakupem będzie dodatkowy oryginał.

ja na szczęście już dawno i bez zbędnych wydatków do takiego wniosku doszedłem.
Komuś się może wydawać, że cena oryginalnego aku jest duża. Ale jakość produktu jest jeszcze większa.
No i 'śpię' spokojnie :D