Podziel się wrażeniami!
Witam, mam pytanie odnośnie baterii do w/w lampy, jakie polecacie aku? jaka pojemność?
Teoretycznie każda, praktycznie jak największa (najlepiej powyżej 2100). Ważne, żeby były markowe. Te "inne" choć tanie, faktycznie są droższe, bo szybko się ich pozbywamy i pojemności też nie trzymają.
Ja, po wypróbowaniu różnych ostatnio (gdzieś od roku) używam i jestem bardzo zadowolony, SONY NiMH 2700mAh (takie z pomarańczowym paskiem).
Tadeusz napisał(a):
Ja, po wypróbowaniu różnych ostatnio (gdzieś od roku) używam i jestem bardzo zadowolony, SONY NiMH 2700mAh (takie z pomarańczowym paskiem).
z racji że moim drugim hobby jest modelarstwo RC (samochody) polecam ogniwa Intellect IB oraz GP.
Z tańszych na których się nie zawiodłem i mam je w aparaturze sterującej to VIPOW. Apka długo napięcie trzyma i nigdy mi się podczas wyścigu nie rozładowała.
Jeszcze jedna mała uwaga. Pojemność w mah na bateriach to marketing nie ważne ile wejdzie w baterie tylko ile odda a to już jest historia na dłuższą pogawędkę.
Ja używam Sanyo Eneloop. Są to baterie, ktore nie pobierają mocy gdy lampka jest wyłączona. Zrobiłem na niej jednorazowo 350 błysków.
tak zgadza się. Wiele osób też używa ich w apkach. Bardzo dobry wybór
zakupiłem zestaw GP 4x2300
mis1u1 napisał(a):
Są to baterie, ktore nie pobierają mocy gdy lampka jest wyłączona.
Oj Lajam Lajam. Chodzi o to że wyłączasz lampkę i nie ma mocy. Włączasz ją i jest moc. A tak na poważnie, to te akku są naładowane i już po kupnie można nimi focić. Nie mają efektu pamięci i innych bzdur.
prawie jak recyko