anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

bateryjki do HVL f42am

profile.country.pl_PL.title
armani2414
Początkujący

bateryjki do HVL f42am

Witam, mam pytanie odnośnie baterii do w/w lampy, jakie polecacie aku? jaka pojemność? ;)

36 ODPOW. 36
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Teoretycznie każda, praktycznie jak największa (najlepiej powyżej 2100). Ważne, żeby były markowe. Te "inne" choć tanie, faktycznie są droższe, bo szybko się ich pozbywamy i pojemności też nie trzymają.
Ja, po wypróbowaniu różnych ostatnio (gdzieś od roku) używam i jestem bardzo zadowolony, SONY NiMH 2700mAh (takie z pomarańczowym paskiem).

------------------------------
fotoamator
acinloop
Nowicjusz

Tadeusz napisał(a):

Ja, po wypróbowaniu różnych ostatnio (gdzieś od roku) używam i jestem bardzo zadowolony, SONY NiMH 2700mAh (takie z pomarańczowym paskiem).

Zgadzam się w 100%, są bardzo dobre :smileyexclaim:

Teraz z lampą używam GP Rechargeable NiMH 2600 mAh (z zielonym paskiem i napisem 2700 series) i muszę przyznać że są świetne. Mogą sobie leżeć kilka dni bez utraty napięcia. Cena, jakieś 35zł za 2 sztuki.

maro_ka
Początkujący

z racji że moim drugim hobby jest modelarstwo RC (samochody) polecam ogniwa Intellect IB oraz GP.

Z tańszych na których się nie zawiodłem i mam je w aparaturze sterującej to VIPOW. Apka długo napięcie trzyma i nigdy mi się podczas wyścigu nie rozładowała.

Jeszcze jedna mała uwaga. Pojemność w mah na bateriach to marketing :) nie ważne ile wejdzie w baterie tylko ile odda :) a to już jest historia na dłuższą pogawędkę.

mis1u1
Początkujący

Ja używam Sanyo Eneloop. Są to baterie, ktore nie pobierają mocy gdy lampka jest wyłączona. Zrobiłem na niej jednorazowo 350 błysków.

maro_ka
Początkujący

tak zgadza się. Wiele osób też używa ich w apkach. Bardzo dobry wybór

armani2414
Początkujący

zakupiłem zestaw GP 4x2300

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mis1u1 napisał(a):

Są to baterie, ktore nie pobierają mocy gdy lampka jest wyłączona.

:c7

O jakiej mocy piszesz? :shock:

Tej ciemnej stronie czy Jedi force? :smileyhappy:

mis1u1
Początkujący

:c7 Oj Lajam Lajam. Chodzi o to że wyłączasz lampkę i nie ma mocy. Włączasz ją i jest moc. A tak na poważnie, to te akku są naładowane i już po kupnie można nimi focić. Nie mają efektu pamięci i innych bzdur.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

prawie jak recyko ;)