Podziel się wrażeniami!
Witam, mam pytanie odnośnie baterii do w/w lampy, jakie polecacie aku? jaka pojemność?
hmm co do braku efektu pamięci byłbym ostrożny z takim stwierdzeniem przy aku nimh
mis1u1 napisał(a):
Najwieksza zaleta w porównaniu ze zwyklymi akumulatorami jest wspólczynnik niewielkiego stopnia samowyladowania.
wedlug mnie to dobre powinny byc te co maja 1,5 v a nie jak tradycyjne 1,2 v ale to dopiero powoli wchodzi na nasz rynek
Odnośnie akumulatorów - czy to prawda, że w lampach (przynajmniej niektórych) nie można uzywać akumulatorów? Czy można nimi uszkodzić elektronikę lampy?
Bosz napisał(a):
Odnośnie akumulatorów - czy to prawda, że w lampach (przynajmniej niektórych) nie można uzywać akumulatorów? Czy można nimi uszkodzić elektronikę lampy?
Bosz napisał(a):
Witam! Chciałem dodać ze wczoraj miałem dużo pracy z lampą i przy moich bateryjach zrobiłem ok 150 zdjęć przy 1/1 ! Byłem zdziwiony jak gorące były bateryjki to normalne?
armani2414 napisał(a):
to normalne?
armani2414 napisał(a):
przy 1/1 !
Tadeusz napisał(a):
Dawno temu, w starych modelach faktycznie było takie ograniczenie i aku można było stosować tylko, jeśli lampa/aparat były do tego przystosowane (i było to napisane w instrukcji).
Wszystkie współczesne modele (raczej *)) pracują z akumulatorkami, więc nie ma problemu
armani2414 napisał(a):
Chciałem dodać ze wczoraj miałem dużo pracy z lampą i przy moich bateryjach zrobiłem ok 150 zdjęć przy 1/1 ! Byłem zdziwiony jak gorące były bateryjki to normalne?
zamierzam dokupić 4x 2700; jednak nasuwa sie pytanie czy odczuję znacząco pojemność od 2300 ? Baterie GP