Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich. Zakupiłem niedawno TV podany w temacie. Jedną z rzeczy, która skłoniła mnie (tzn moich rodziców, o tak powiem ) do zakupu, była możliwość podłączenia Internetu. Po jego podłączeniu (u mnie akurat przez kabel LAN) spróbowałem wejść na stronę, na której mam internetowe transmisje, np. meczów piłkarskich. Niestety, po załadowaniu się strony okazało się, że przeglądarka w w/w. TV nie posiada Adobe Flash Player oraz innych wtyczek niezbędnych do odtwarzania transmisji, a gdy próbowałem je pobrać - oczywiście pisało, że 'na mój typ urządzenia nie ma tejże wtyczki' - takie moje przetłumaczenie z angielskiego. Nagrałem nawet na pendrive Mozillę Firefox z nadzieją, że otworzy się i będzie możliwe korzystanie z niej, aczkolwiek baardzo w to wątpię. Tu pytanie - czy będzie jakaś aktualizacja przeglądarek w TV Sony, ażeby miały różne wtyczki - tu akurat Flash Player?
I drugie pytanie - krótsze. Po podłączeniu pendrive do TV można normalnie oglądać zdjęcia, itp. Jednak, gdy próbuję coś nagrać, wyświetla mi się komunikat, żebym 'podłączył dysk HDD USB' - z pamięci, ale mniej więcej dobrze napisałem. Czy więc ten TV za HDD USB traktuje dysk przenośny o pojemności 250GB i nie wystarczy mu zwykły pendrive 1GB? Bardzo liczę na odpowiedzi i z góry za nie dziękuję. Pozdrawiam
rodzyno którego dokładnie kupiłeś TV. Czy trzaski wydobywały się zaraz po postawieniu TV w domu? Czy po włączeniu. Chodzi mi o to, że pewnie zmarzł Ci TV i jak dostał domowego ciepełka to zaczął się rozprężać plastik, a po włączeniu zaczął to robić jeszcze szybciej, gdyż grzał się sam od siebie.
Te trzaski trwają chwilę, czy dłuższy czas ? Są bardzo głośne czy też słychać je tylko w całkowitej ciszy/z bardzo bliska ? Niektóre trzaski ( te ciche ) są zwykle, jeśli dobrze pamiętam, spowodowane pracą elektroniki telewizora.
sony kdl 26ex320,trzaski się wydobywają po włączeniu telewizora ok.po 1-2 min,co ok 15 sek słychać strzelanie ,tak jakby się nagrzewał i zaczynało coś w obudowie strzelać.Po ok 1.5h ustępują i to samo jest po wyłączeniu.Tv mam w odległości ok. 1,7m i trzaski są dość słyszalne.Pisałem e-mail do serwisu i opisali że się niby powietrze spręża w tv i od tego to jest i tego gwarancja nie obejmuję.Najgorzej jak się wyłancza tv i kładzie się spać,w tedy te trzaski naprawdę denerwują .Tu znalazłem podobny temat viewtopic.php?f=215&t=6746