anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

adapter wifi od Sony jak to zrobić

grygas10-----
Początkujący

adapter wifi od Sony jak to zrobić

Witam, zakupiłem tv sony
i mam problem bo nie wiem jak można otrzymać adapter wifie od Sony
a jest obecnie ta promocja przy zakupie tv sony adapter wifie gratis....

bede wdzieczny za jaką kolwiek pomoc

97 ODPOW. 97
profile.country.pl_PL.title
marer-----
Początkujący

Witam
Dziś do mnie doszedł moduł WIFI , podłączyłem i się zainstalował.
Nie wiem jak u was ale u mnie to jest porażka coś tam się otworzy za chwilę zatnie albo wcale nie otworzy, normalnie masakra.
Nie jest to na pewno wina neta bo nie jest taki zły.
http://screenshooter.net/9959755/ntyhaqw
Ma ktoś może jakieć pomysły co jest nie tak ?

Mylagos
Użytkownik

Jaki posiadasz router? Jaki standard Wi-Fi wykorzystuje on ? Jak jest odległość routera od TV?

marer-----
Początkujący

Router mam jak w linku niżej .
http://www.agito.pl/asus-wl-500gp-v2-749-341224.html
Siła sygnału w telewizorze pokazuje 4 kreski.
Router od telewizora jest w odległości około 5 metrów i dzieli ich tylko 1 strop.

Mylagos
Użytkownik

Jak widzę w specyfikacji, ten router nie wykorzystuje standardu "n" , który mógłbym zapewnić lepszą stabilność łącza.

Mam jeszcze pytanie dotyczące internetu( gdyż nie mogę wyczytać tego ze screenu). Jest to internet kablowy czy może radiówka ?

marer-----
Początkujący

Jest to internet radiowy.
Mam zrobiony link w bridge i naprawdę internet śmiga jak złoto.

No już mi net nawet spoko śmiga na telewizorze.
Mam pytanie innego typu , mianowicie:
Jeśli wejdę na stronę zalukaj.tv i chcę oglądnąć jakiś film to mi wyskakuje ze muszę mieć nowszy Adobe Flash Player.
Czy jest jakaś możliwość aktualizacji tej wtyczki w telewizorze ?

olesiak
Początkujący

A ja dzisiaj dostałem przesyłkę z wifi ale nie ma w niej dokumentów zwrotnych czyli dowodu zakupu. I mam pytanie czy duplikat do gwarancji wystarczy czy muszę gdzieś szukać kontaktu z sony i pisać o dosłanie tych dokumentów. I jeszcze pytanie czy do gwarancji nie potrzebuję numeru seryjnego tv (bo chyba nie odsyłają).

Mylagos
Użytkownik

@marer

Internet radiowy ma to do siebie, że nie zawsze jest stabilny, więc to może być przyczyną tych ścinek.
Co do Adobe Flash Player. Pisałem już wielokrotnie o tym. Aktualnie nie mam możliwości dogrania jakichkolwiek wtyczek do przeglądarki telewizora. Jedyną szansą na zmianę tego są ewentualnego aktualizacje oprogramowania, choć nie wiem czy dogranie takiej wtyczki nawet w aktualizacji byłoby możliwe od strony sprzętowej.

@olesiak
Dokumenty zostaną odesłane osobną przesyłką ( pisał ktoś już o tym chyba w tym temacie)

stubbs.
Użytkownik

olesiak napisał(a):

I mam pytanie czy duplikat do gwarancji wystarczy ...

Wydaję mi się, że powinien wystarczyć. Chyba był poruszany podobny temat w innym wątku.

Pozdrawiam Stubb