Podziel się wrażeniami!
Witam,
czytałem o trzaskach w tej serii, czy u kolegów też są podobne objawy? jak sobie z tym poradziliście, bo jest to mocno upierdliwe, nie ma minuty aby kilka razy z tyłu TV nie dobiegał trzask.
A teraz ogólnie o SONY.
Wydałem 10tysi na tv , który miał być doskonały w każdym szczególe, a tym czasem :
Kupiłem tv z extremalnym cloudingiem, wymienili mi panel na nowy, niestety też z początkami cloudingu i 1 bad pixelem, tego servis nie chce mi uznać i nie chcą już wymienić.
W Polsce, żeby wymienili panel trzeba mieć 8 dead pixeli lub 3 skupiska po 2 bad pixele, toż to jakiś żart ... jestem porażony tym co sony sobą prezentuje obecnie, całą elektronike w domu mam z tej firmy i wiem już na pewno , że to ulegnie zmianie. Nie ma sensu płacić za samo logo bo z jakością to ma mało wspólnego, a już szczególnie w tej klasie cenowej.
Przykra sprawa...
mav3ric73 napisał(a):
całą elektronike w domu mam z tej firmy
Piksele itd. są rozpatrywane indywidualnie. Nie ma na to reguły, a warunki gwarancji dotyczące tej kwestii są bardzo podobne jak w przypadku innych firm. W monitorze innej marki mam 3 martwe piksele i również nie ma mowy o reklamacji.
Nawiązując do trzasków - zgłoś na serwis. Pisałeś, że zgłaszałeś inne sprawy na serwis, zgłoś to. Na forum znajdziesz kilka przypadków podobnego zachowania telewizora, gdzie serwis pomógł...