anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX720 - nie łączy się z siecią

DarthW
Początkujący

EX720 - nie łączy się z siecią

Witam.
Mam problem z podłączeniem tego TV do Internetu. Po podłączeniu bezpośrednio do modemu kablówki wszystko działa, nie ma natomiast możliwości podłączenia kablem przez router, telewizor nie wykrywa sieci ani automatycznie ani ręcznie, zachowuje się jakbym nie podpiął kabla. Po kilku próbach wyszukania sieci znajduje coś, ale na kilka sekund po czym znowu się rozłącza.
Macie jakiś pomysł co pokombinować w routerze, trzeba robić jakieś przekierowania lub zmieniać ustawienia domyślne routera? (Zyxel NBG-419N). Chyba że coś nie tak w telewizorze, ale chyba próbowałem już wszystkiego.
Może ktoś z kolegów przerabiał ten problem?

PS.
Po dwóch dniach walki poddałem się. Samsung na tym routerze lata aż miło.

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Samsung śmiga na kablówce czy na ruterze? Masz pewność co do tego że kabel jest sprawny? Ostatnio przerabiałem u siebie ten temat. Te przewody od internetu nie lubią być przygniatane ani zaginane. Ruter możesz zresetować, czasem to pomaga. Bardzo rzadkim przypadkiem jest też to, że provider odblokowuje dostęp do zawartości internetowych w TV dopiero po kontakcie z nim.

Po wyczerpaniu pomysłów możesz skontaktować się z serwisem: http://www.sony.pl/support/pl/repair

zizi-----
Początkujący

Modem ma na wyjściu DHCP ?
Na wyjściu z routera DHCP czy IP statyczny - podajesz DNS ?

DRSteell
Początkujący

Będę niebawem sprawdzał to u siebie dam znać, ale najprościej switch dać zamiast routera

DarthW
Początkujący

cogito napisał(a):

Te przewody od internetu nie lubią być przygniatane ani zaginane. Ruter możesz zresetować, czasem to pomaga.

Po wyczerpaniu pomysłów możesz skontaktować się z serwisem: http://www.sony.pl/support/pl/repair

Po wymianie kabli problem zniknął. Widocznie gdy podłączałem kabel do TV Samsunga żyły w kablu jakoś się odginały i chwilowo działało. Na nowych kablach od kilku godzin wszystko działa na moim Sony. Problem okazał się prozaiczny. Przepraszam kolegów za niepotrzebne zamieszanie :-)

cogito.
Początkujący

Bardzo fajnie, że udało nam się podpowiedzieć ;-) Daj znać jak efekty i wrażenia. A co do kabli to wyznaję zasadę że te z dolnej półki zazwyczaj nie nadają się do dłuższego użytku a i z tymi lepszymi też należy obchodzić się ostrożnie. W wielu sieciach firmowych standardem jest że zamiast łączenia kabli od razu wymienia się przewód na nowy o odpowiedniej długości. Właśnie to dało mi sporo do myślenia w temacie okablowania.

janez07
Początkujący

co sądzicie o moim problemie?

Wyświetla mi na ekranie błąd sieci<1106> Błąd konfiguracji podczas nawiązywania połączenia
Co mam z tym zrobić?Internet mam podłączony z live-boxa TP do telewizora a drugi kabel idzie normalnie do komputera

cogito.
Początkujący

Nie wiem czy przypadkiem nie jest to błąd uwierzytelniania. W neostradzie wg mojej wiedzy trzeba właśnie uwierzytelnić podpięte urządzenie. Nie wiem jak dokładnie tego dokonać gdyż mam inny internet.