Podziel się wrażeniami!
Witam jak wyłączyć automatyczne logowanie się do Skype ? Sony EX650
Witaj, w poprzednich modelach np EX720 nie znalazłem takiej opcji.
Nie miałem możliwości sprawdzenia opcji wyłączenia automatycznego logowania do Skype w Twoim modelu ale myślę, że nie będzie tam tej opcji.
Jedyne co przychodzi mi do głowy tak na szybko to ustawienie opcji "niepodłączony" jeśli w menu Skype nie możesz znaleźć u siebie wyłączenia auto-logowania.
a tam w ustawieniach nie ma opcji nie uruchamiam przy starcie? Bo ja taką mam.
Masz rację! Przy pierwszej inicjalizacji Skype jest opcja do zaznaczenia. Można ustawić automatyczne logowanie przy włączeniu TV.
Na dowód:
http://www.youtube.com/watch?v=631mF8sLZ8w
Nonsens ! za każdym razem po włączeniu telewizora trzeba odczekać jakiś czas aż wyświetli się komunikat logowanie do Skype przebiegło pomyślnie . Ciekawe czy jakieś profity otrzymało Sony od Skypę ?
Jak wcześniej napisałem nie ma możliwości wyłączenia tej nie zawsze chcianej przypadłości . Dodam że przy braku internetu i tak wyświetla się komunikat o treści logowanie do Skype nie powiodło się , co oczywiscie skutkuje dłuższym uruchamianiem . Zaczynam żałować że nie kupiłem Samsunga.
chłopcze wciśnij na pilocie OPTIONS wybierz status Skype na niewidoczny i masz roswiazanie twojego problemu jesteś zalogowany ale niewidoczny . Albo jesli nie chcesz być zalogowany to wciskasz HOME , APLIKACJE , Skype , środek na pilocie , 3 x w prawo ustawienia środek , ustawienia Skype środek , ustawienia początkowe środek , i masz Uruchom Skype ,gdy telewizor jest włączony środek , dajesz nie i po problemie . Bardziej łapotologicznie się nie da , i nie pisz ze Sony ma jakieś tam układy ze Skype. Jeśli nie umiesz wyłączyć prostej funkcji to widocznie nie zasługujesz na Sony biegnij może już do sklepu po tego Szajsunga !!!
Witam marcoo . Zacznijmy od tego że osoba kulturalna wita się i nie zwraca się do nieznanej osoby , chłopcze , pomijam płeć . A teraz do rzeczy . W tytule rozpoczętego tematu pytanie brzmiało " Jak wyłączyć automatyczne logowanie się do Skype ? Sony EX650 "
Twoja porada jest warta niemal 400 zł tyle kosztuje zestaw kamera,mikrofon firmy Sony (inne nieakceptowalne) który jest nieodzowny aby wyłączyć logowanie Skype .
Nie zamierzałem pisać odpowiedzi ale informacje mogą przydać się pozostałej społeczności
Powiedz marcoo300681 chłopcze (utrzymuję Twoją prostacką konwencję), o czym dokładnie piszesz. Mam TV KDL-55NX720 i nie posiadam już kamery, ale zalogowałem się do Skype i teraz za każdym razem wyświetla się komunikat o nieudanej próbie logowania. W menu Aplikacje klikam w Skype środkowym przycskiem nawigacyjnym i jedyne co widzę to komunikat "Do używania Skype wymagane są kamera i mikrofon. Podłącz urządzenia i spróbuj ponownie". Żadnych opcji, statusów, nic. Twoja rada (...środek na pilocie , 3 x w prawo ustawienia środek , ustawienia Skype środek , ustawienia początkowe środek...) może zaprowadzić kogoś do Biedronki, ale nie jest w żaden sposób pomocna. Konkluzja jest taka: Twoje posty zaśmiecają tylko forum, a my dalej szukamy rozwiązania.
Spróbujcie podłączyć jakąkolwiek kamerkę do tv. Działać ona nie będzie - wiadomo, ale pozwoli wejść do menu SKYPE i tam wyłączyć autolog. Mi się tak udało z kamerką PS3eye, może z innymi będzie podobnie.