anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakość obrazu 3D w KDL55-EX720 gorsza niż w KDL46HX800

Lord_Vader_CH
Początkujący

Jakość obrazu 3D w KDL55-EX720 gorsza niż w KDL46HX800

Witam wszystkich,

Jestem od roku zadowolonym posiadaczem modelu KDL46-HX800 3d. Niecały tydzień temu nabyłem model KDL-55EX720 i tutaj nastapiło wielkie rozczarowanie. Obraz 3d jest dużo gorszy tzn, momentami występują odbicia, nieostrości, przesunięcia. Jednym słowem obraz 3D o wiele gorszy niż w KDL46. Nie wiem czy to normalne, czy telewizor jest uszkodzony. Nie miałem okazji przed zakupem przetestować tego modelu, gdyż kupiłem go w sklepie wysyłkowym. Chciałbym zasięgnąć opini innych użytkowników tego modelu czy obraz faktycznie moze byc gorszej jakosci zanim telewizor odesle do serwisu.
Dla uściślenia obraz 2D idealny.

Pozdrawiam Rafał

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
model HX800, to jeden z najwyższych modeli z ubiegłego roku. Posiada on wiele zaawansowanych rozwiązań. Posiada m.in. bardziej zaawansowane podświetlenie, lepsze Motionflow w wersji PRO, Deep Black Panel, które oprócz obrazu 2D mają wpływ na obraz 3D. EX720 jest podstawowym modelem obsługującym 3D. Obraz 3D jest inaczej wyświetlany niż na HX800.
Chciałbym zasięgnąć opini innych użytkowników tego modelu czy obraz faktycznie moze byc gorszej jakosci zanim telewizor odesle do serwisu.
Dla uściślenia obraz 2D idealny.

Nie da się przez forum zdiagnozować możliwej usterki. Również posiadam EX725, gdzie obraz 2D jest naprawdę świetny (szczególnie HD), a obraz 3D nie jest tak dobry jak na wyższych modelach. Dla pewności możesz wezwać serwis. W przypadku Sony nie musisz nic odsyłać, jedynie zarejestrować naprawę na stronie. Serwis sam się odezwie. W większości przypadków serwis przyjeżdża do domu, tak więc nie jest to uciążliwe.
Jeszcze spróbuj przestawić opcje "Regulacja głębi 3D". Poza tym, warto zwrócić uwagę na połączenie transmitera z okularami. Poniżej zasięg transmitera:

http://img85.imageshack.us/img85/2744/zasiegtransmitera.png

Link do rejestracji naprawy:
http://www.sony.pl/support/pl/repair

Pozdrawiam,
Zimny.