anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-37EX401 - problem z USB

profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

KDL-37EX401 - problem z USB

Serwus wszystkim!
Z powodzeniem przez długi czas oglądałem filmy zapisane w pendrivie, podłączając pena do gniazdka USB w telewizorze.
Wczoraj, jak zwykle podłączyłem mojego pena do portu USB w telewizorze, ale tym razem telewizorek nie zobaczył pendrive'a... Niestety, wielokrotne próby z innymi penami również zakończone niepowodzeniem. Nawet mojej "mp-trójki (SONY!) nie zobaczył...
Peny przeskanowałem na wszystkie możliwe sposoby - czyste. Zawartość - wyłącznie pliki w formacie xvid (avi), bez jakichkolwiek ekstrawagancji.
Czy macie jakiś pomysł?
Serwis Sony, z którym skontaktowałem się w tej sprawie zainteresował się przede wszystkim, czy nie zmieniłem systemu plików na system NTFS..! Następnie zaproponował wizytę (?!) serwisanta (czy "kogóś-w-podobie") door-to-door, sugerując tym samym, że telewizor powinien zostać naprawiany (?!) gdzieś tam, ergo - "inwazyjnie" traktowany!
Nic już nie rozumiem.
Może ktoś z Was coś kuma..?
Dzięki i pozdrawiam Was,
Krzysztof

33 ODPOW. 33
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Odnośnie braku polskiego manuala w formie papierowej dołączanego do sprzętu z tego co wiem nie jest obowiązkowe. Np Iphone nie ma takiego manuala i sporo ludzi, którzy nie wiedzą czym jest idea I-sprzętu i tego jak on działa, a kupują go, bo jest de facto modny, ma problem z pierwszym uruchomieniem.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Polską instrukcję obowiązany jest dostarczyć sprzedawca, a nie producent.

Co do iPhone/iPada to mógłbyś zweryfikować źródło swoich rewelacji bo akurat w pudełeczku z logo jabłka odnajdziesz instrukcję z opisem i obrazkami. Jeśli ktoś po to nie sięga i później narzeka to jego sprawa.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Lajam ,kurczę, byłem ostatnio w Play w W-wie i jakoś tak poprosiłem o jabłuszko aby zobaczyć jak to sobie wygląda i przejrzałem instrukcję papierową w środku pudełeczka i nie rzucił mi się j.polski w oczy - stąd moja wypowiedź. Nie upieram się przy tym, że mam rację, ale taka sztuka wpadła mi w ręce i na tej podstawię odpisałem.
:c22 chińczyk z przeprosinami za wprowadzenie w błąd ;)

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

stubb napisał(a):

:c22 chińczyk z przeprosinami za wprowadzenie w błąd ;)

Nie ma sprawy :)

Być może mieli produkt demo po prostu - czasem nie ma w nich kompletnych książeczek vide niektóre modele :c56 jakie przyszło mi testować mimo kompletnych opakowań, nie posiadały instrukcji w polskim języku.