anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nie dziala 3d?

leniwiec1
Początkujący

Nie dziala 3d?

Witam!
Dzisiaj zakupilem okulary 3D TDG-BR250/B do mojego telewizora Sony KDL-37EX720. Naladowalem i wlaczylem je, tryb 'symulowane 3d' w telewizorze takze, i co? I praktycznie brak efektu. Stad moje pytanie: czy do ogladania przyzwoitego obrazu w 3d musze koniecznie zastosowac odtwarzacz blu-ray? Jak w ogole uzyskac obraz 3d? Bo teraz mam bez okularow lekko rozmazany obraz, a w okularach po prostu nieco mniej, zadne to 3d. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Symulacja jak sama nazwa wskazuje jest tylko symulacją, czyli próbą programowego przetworzenia obrazu 2D do 3D. Efekty są różne i zależą od oglądanego materiału. Masz możliwość wybrania rodzaju symulacji - naciśnij klawisz 3D na pilocie, druga bądź trzecia opcja od góry.
Jeżeli chcesz obejrzeć "prawdziwe 3D" to powinieneś kupić odtwarzacz Blu Ray, który ma możliwość odtwarzania takich materiałów ( nie wszystkie to potrafią), może to być także konsola PS3 i kupić bądź wypożyczyć dobry film. Dobry tzn taki, który był nagrywany w 3D a nie przetwarzany w wytwórni - to też ma znaczenie.

leniwiec1
Początkujący

Dzieki za odpowiedz. Przy ogladaniu tv czy zwyklych filmach mam do wyboru tylko opcje 'symulowane 3d', inne pojawily sie dopiero przy wlaczeniu filmu w 1080p. Niby cos tam sie zmienialo po zalozeniu okularow, ale z pewnoscia nie byl to efekt glebi:) Czytalem gdzies, ze mozna odtwarzac film w odpowiednim formacie na komputerze i przesylac obraz przez kabel hdmi, a nawet, ze wystarczy wrzucic film w formacie .mkv na pendrive. Problem w tym ze tv nawet go nie znajduje, czyli zapewne nie obsluguje. Czy o tym ktos slyszal i moze potwierdzic?
Duzo kosztow 'ubocznych', ze tak to nazwe, przy tym telewizorze..

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
telewizor nie odtwarza plików .mkv poprzez USB. Można podłączyć komputer przez HDMI i odtwarzać film odpowiednim odtwarzaczem 3D. To czy telewizor wykryje czy nie wykryje sygnału 3D głównie zależy od komputera.