Podziel się wrażeniami!
Panowie z Sony jak i użytkownicy jak wygląda kwestia podświetlenia matrycy w modelach 52EX700 i 55EX710 , faktycznie są aż tak nierównomiernie podświetlone czy jest to kwestia trafienia złego egzemplarza i jak do tego podchodzi serwis
przykład z innego forum , jak dla mnie wygląda to tragicznie
podobnie było kiedyś z serią W45xx w Polsce robiono wstręty na nierównomierne podświetlenie w EU wymieniano takie egzemplarze od ręki
http://img139.imageshack.us/img139/4130/ledpowersmall.jpg
widziałem wiele sztuk tego modelu, ale na żadnych nie było aż takich chmurek 😕
Na zdjęciach to zawsze bardziej widać niż w rzeczywistości.
no to mnie trochę uspokoiliście EX500 vs EX710 w 55" co wg was brać cena praktycznie ta sama wizualnie 7x bardziej mi się podoba + funkcje czytam i czytam i co raz mniej jestem zdecudowany ...
Moim zdaniem zdjęcie najprawdopodobniej jest prześwietlone. Już na forum były podobne przypadki i również sam pokazywałem różnicę w sposobie zrobienia zdjęcia - a widocznym claudingiem na nim. Jestem też przekonany, że gdyby clauding był widoczny w takim stopniu jak na zdjęciu, przy standardowych ustawieniach - serwis by wymienił.
Co do wyboru telewizora z modeli które podałeś, tu jest podobny wątek:
viewtopic.php?f=217&t=7285&p=156445#p156445
Woytas napisał(a):
no to mnie trochę uspokoiliście EX500 vs EX710 w 55" co wg was brać cena praktycznie ta sama wizualnie 7x bardziej mi się podoba + funkcje czytam i czytam i co raz mniej jestem zdecudowany ...