anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

podłączenie tv do laptopa

cornolio
Początkujący

podłączenie tv do laptopa

Witam

Podłączyłem tv 40ex710 do mojego laptopa i ogólnie prawie wszystko ok, tzn bez problemu uzyskałem pożądaną rozdzielczość 1920 × 1080 nie mniej nie widzę całego pulpitu w tv. Na oko mogę powiedzieć że obraz jest ok 1,5 cm za duży. Tzn nie widzę prawie całego paska zdań u dołu tyle samo u góry i po bokach. Co może być tego przyczyną?

Dodam jeszcze że podłączyłem przy pomocy HDMI

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
przyczyną tego są złe ustawienia albo w telewizorze, albo w komputerze. Na początek przejdź do ustawień ekranu w telewizorze. Tam masz opcje zarządzające formatowaniem ekranu. Wskaż "Wejście docelowe" do którego jest podłączony komputer. Wyłącz "Automatyczne pole wyświetlania" i w pozycję "Pole wyświetlania" - aby wszystko było widoczne. Najlepsze ustawienie to "Wszystkie piksele". Powinno działać poprawnie.
U siebie mam włączone "Automatyczne pole wyświetlania", a obraz skorygowałem z poziomu komputera - to jest drugi sposób. Mam kartę Nvidia. Otwieram "Panel sterowania Nvidi" klikając prawym przyciskiem myszy na pulpit i wybierając odpowiednią opcje, następnie wchodzę w opcje "Dostosuj obraz i pozycję pulpitu" i tam mam możliwość manualnie korygować "pole wyświetlania" itp. Opcje z poziomu komputera mogą się różnić w zależności od układu graficznego (Nvidia, AI, itd.), oraz od wersji sterowników.

cogito.
Początkujący

Od siebie dodam, że wspomniane sterowniki również powinny być zaktualizowane. Nowsze wersje zazwyczaj lepiej sprawdzają się w takich zadaniach bądź też po prostu umożliwiają niektóre sposoby podłączeń.

Pozdrawiam
cogito

Zimny_
Użytkownik

U mnie sterowniki aktualizuje system, kiedy są tylko dostępne. Za każdym razem widzę inne rozwiązania dotyczące podłączenia laptopa do telewizora. Nigdy nie miałem z podłączeniem problemu, zawsze wszystko działa jak należy - albo wymaga drobnej korekty w ustawieniach. Generalnie za każdym razem obsługa i ilość opcji jest łatwiejsza/obszerniejsza. Z mojej strony również polecam aktualizację. Doświadczenia opieram na systemie Nvidia.