Podziel się wrażeniami!
Witam,
poniżej filmik w którym prezentuję niektóre z funkcji i możliwości modelu BRAVIA KDL-40EX725.
Link do strony modelu: http://www.sony.pl/product/tv-102-40-lcd/kdl-40ex725
http://www.youtube.com/watch?v=Jcqg7imaPYg
Fajna prezentacja
Sporo rzeczy z tego przekazu może przekonać przeciętnego użytkownika właśnie do tego modelu. Na mnie coraz większa wrażenie robią funkcje internetowe. Swoją drogą czytałem kiedyś opinię (nie wiem czy nie u Lema, ale to dość mało prawdopodobne), że z czasem "droga przekazu danych" może być tylko jedna. Teraz mamy DVB-T, DVB-S, DVB-C, DVB-S2, nadawanie analogowe, internet w różnych technologiach, sieci komórkowe, fale radiowe... a w przyszłości kilka z tych dróg przesyłu danych mogło by wyewoluować w jedną o znacznie większych możliwościach. Wtedy internet, radio, telewizja były by tak na prawdę jednym i tym samym. Powoli w telewizorach Sony możemy doświadczać już podobnych wrażeń. Jeśli tylko internet przyspieszy kto wie co będzie dalej
Pozdrawiam
cogito
Bardzo interesująca prezentacja Powiem szczerze, ciekawi mnie jak wygląda sposób poruszania się po przeglądarce Opera. Cieszy coraz większa ilość funkcji i możliwości związanych z internetem, a i zastanawia mnie jakość przetwarzania obrazu 2D na 3D, jako że kiedyś miałem możliwość testowania tego na laptopie ( bodajże ASUSa ) i nie było to jakoś powalające.
Pozdrawiam.
Dziękuję
Cogito, prawda. Ciekawostką jest fakt, że już niedługo wejdzie nowy standard WiFi, zwiększający prędkość i możliwości. Jedna z plotek głosi, że nowe technologie dodatkowo będą wysyłały sygnał ładujący akumulatory urządzeń typu telefony itd. Więc już cudo
Mylagos - sposób poruszania się jest dosyć prosty i łatwo można się przyzwyczaić. Sterujemy pilotem, coś jak sterowanie przeglądarką internetową w telefonie. Strzałki wskazują kierunek i wybór tematów osadzonych na stronie, kliknięcie poprzez przycisk "OK", wpisywanie tekstu strzałkami, lub przyciskami numerycznymi - coś jak pisanie SMSa. Opcje i zakładki itp. po naciśnięciu przycisku "Options". Plusem przeglądarki jest obsługa HTML5, minusem na dzień dzisiejszy - brak obsługi osadzonych filmów. Jednak przy przeglądaniu większości serwisów nie przeszkadza to. Do obsługi wideo jest aplikacja YouTube w BRAVIA Internet Video.
Konwersja 2D do 3D nie jest tak dobra jak w wyższych modelach, posiadających silniki X-Reality Pro, OptiContrast panel, czy większe Motionflow. Jednak efekt jest zauważalny i możemy go zwiększać, lub zmniejszać. Oczywiście, jakość zależy od materiału który konwertujemy...