anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Prezentacja modelu BRAVIA KDL-40EX725

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Prezentacja modelu BRAVIA KDL-40EX725

Witam,
poniżej filmik w którym prezentuję niektóre z funkcji i możliwości modelu BRAVIA KDL-40EX725.

Link do strony modelu: http://www.sony.pl/product/tv-102-40-lcd/kdl-40ex725

http://www.youtube.com/watch?v=Jcqg7imaPYg

3 ODPOW. 3
cogito.
Początkujący

Fajna prezentacja :thumbsup: Sporo rzeczy z tego przekazu może przekonać przeciętnego użytkownika właśnie do tego modelu. Na mnie coraz większa wrażenie robią funkcje internetowe. Swoją drogą czytałem kiedyś opinię (nie wiem czy nie u Lema, ale to dość mało prawdopodobne), że z czasem "droga przekazu danych" może być tylko jedna. Teraz mamy DVB-T, DVB-S, DVB-C, DVB-S2, nadawanie analogowe, internet w różnych technologiach, sieci komórkowe, fale radiowe... a w przyszłości kilka z tych dróg przesyłu danych mogło by wyewoluować w jedną o znacznie większych możliwościach. Wtedy internet, radio, telewizja były by tak na prawdę jednym i tym samym. Powoli w telewizorach Sony możemy doświadczać już podobnych wrażeń. Jeśli tylko internet przyspieszy kto wie co będzie dalej ;-)

Pozdrawiam
cogito

Mylagos
Użytkownik

Bardzo interesująca prezentacja :c4 Powiem szczerze, ciekawi mnie jak wygląda sposób poruszania się po przeglądarce Opera. Cieszy coraz większa ilość funkcji i możliwości związanych z internetem, a i zastanawia mnie jakość przetwarzania obrazu 2D na 3D, jako że kiedyś miałem możliwość testowania tego na laptopie ( bodajże ASUSa ) i nie było to jakoś powalające.

Pozdrawiam.

Zimny_
Użytkownik

Dziękuję :c22
Cogito, prawda. Ciekawostką jest fakt, że już niedługo wejdzie nowy standard WiFi, zwiększający prędkość i możliwości. Jedna z plotek głosi, że nowe technologie dodatkowo będą wysyłały sygnał ładujący akumulatory urządzeń typu telefony itd. Więc już cudo :D

Mylagos - sposób poruszania się jest dosyć prosty i łatwo można się przyzwyczaić. Sterujemy pilotem, coś jak sterowanie przeglądarką internetową w telefonie. Strzałki wskazują kierunek i wybór tematów osadzonych na stronie, kliknięcie poprzez przycisk "OK", wpisywanie tekstu strzałkami, lub przyciskami numerycznymi - coś jak pisanie SMSa. Opcje i zakładki itp. po naciśnięciu przycisku "Options". Plusem przeglądarki jest obsługa HTML5, minusem na dzień dzisiejszy - brak obsługi osadzonych filmów. Jednak przy przeglądaniu większości serwisów nie przeszkadza to. Do obsługi wideo jest aplikacja YouTube w BRAVIA Internet Video.
Konwersja 2D do 3D nie jest tak dobra jak w wyższych modelach, posiadających silniki X-Reality Pro, OptiContrast panel, czy większe Motionflow. Jednak efekt jest zauważalny i możemy go zwiększać, lub zmniejszać. Oczywiście, jakość zależy od materiału który konwertujemy...