anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z dzwiękiem w kdl-32w4000

profile.country.PL.title
marcio222
Użytkownik

Problem z dzwiękiem w kdl-32w4000

Po przejściu na odbiór cyfrowy tvp 1 i tvp 2 dzwięk kdl-32w4000 wyprzedza obraz o ułamek sekundy!!!! czy to jest wada lcd-ka czy przekaznika ? Bardzo proszę o jakieś info.

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Myślisz o naziemnej cyfrowej? Jeśli tak, to na który nadajnik naziemnej masz ustawioną antenę?

profile.country.PL.title
marcio222
Użytkownik

Witam:) Tak chodzi mi o naziemną cyfrową. Sygnał odbieram z przekaznika Rachocin koło Sierpca. W prostej linii mam około 6 kilometrów. Obraz jest idealny, tylko problem jest z dzwiękiem. Za każdym razem muszę przełączać z Polski dolby digital 2/0 na Polski 2/0 . Jest to denerwujące, ponieważ Polski dolby digital uruchamia się jako pierwszy dzwięk. pozdrawiam Marek

Zimny_
Użytkownik

Nie mam informacji na temat problemów z dźwiękiem z tych nadajników. Jednak w przeszłości podobne rzeczy działy się i była to wina nadawanego sygnału (kodowania dźwięku). Jest to ciągle sygnał testowy. Jednak poza tym faktem, przyczyn może być więcej (antena, wzmacniacz, kodeki audio, rozkodowanie dźwięku przez telewizor). Nie da się na odległość zdiagnozować co jest nie tak. Najlepiej skontaktować się z Emitelem (firma obsługująca cyfryzację telewizji naziemnej) i zapytać ich o szczegóły.

profile.country.PL.title
marcio222
Użytkownik

Też mi się wydaje że to jest wina nadajnika , bo tvp 2 i tvp kultura od kilku dni nadaje dzwięk równo z obrazem. Pozostaje jeszcze tvp 1. Może nie długim czasie będzie lepiej:) Dziękuje i pozdrawiam serdecznie:) Marek

Zimny_
Użytkownik

Właśnie zdarzały się takie sytuacje, ale nie diagnozując tego na miejscu, ciężko dać jednoznaczną odpowiedź. Dobrze, że się wyjaśniło. Ciekawe kiedy nasza naziemna cyfrowa ruszy pełną parą i czy będą kolejne poślizgi...