Podziel się wrażeniami!
witam
mam pytanie jak przesłać (zobaczyć na tv) film ? chodzi mi o transfer wi-fi.
doszedłem już SAM
do tego że aby oglądać zdjęcia lub słuchać muzyki z komputera
muszą być spełnione następujące warunki:
1.pliki muszą być skojarzone z aplikacjami windows (np.przeglądarka zdjęć picassa a nie standardowa przeglądarka windows i już jest problem)
2.pliki muszą się znajdować w C:\Users\.....\Pictures\ ( w przypadku zdjęć)
inna lokalizacja np dysk D i tv już ich nie widzi, podobnie sprawa ma się do muzyki
analogicznie jak wyżej gdy pliki MP3 kojarzone z programem foobar i nic, w Windows media player wszystko jest ok.
Wracając do pytania mam plik .Avi gdy podpinam do tv pendriva wchodzę w menu odtwarzam i wszystko jest ok, gdy chcę go odtworzyć z PC już się nie da (nie widzi tego pliku na dysku) .
BŁAGAM O POMOC
PS.Bravia 40LX900,PC AMD Athlon 64 X2 6400+(oc), Vista ultimate64,
router wi-fi tp-link(TL-WR340G)
Witaj,
napisy powinny być w .txt, mieć taką samą nazwę jak film, oraz być w tym samym katalogu. Być może musisz nacisnąć na pilocie ikonę napisów. Na ekranie pojawią się znaki CP1250 itp. To jest symbol kodowania. Polskie znaki to właśnie CP1250.
Konfiguracja napisów w serwerze z poziomu komputera powinna wyglądać tak:
http://img827.imageshack.us/img827/166/ps3msnapisyy.jpg
wszystko ok tylko tak pisałem wyżej PS3 MP niestety nie opanowałem, telewizor pokazywał serwer ale połączenie zakończone niepowodzeniem, a na kompie pgoram wogóle nie wykrył telewizora,
dopiero ten program serviio zadziałał bez problemu ale nie ma napisów.
Tego serwera nie znam. Jeśli chcesz wrócić do PS3 MS, to polecam ten wątek:
viewtopic.php?f=230&t=7167
Jest tam opisana konfiguracja. I polecam również sprawdzić ustawienia firewalla na komputerze. Posiadam podobny model telewizora i wszystko działa....
prog. antywirusowy wyłączyłem i było to samo ale może cos jeszcze blokuje bo wcześniej z ps3 po kablu chodził bez problemu,
ale serviio tak jak wcześniej kolega pisał jest free i bardzo prosty tylko te napisy ale nie wiem może nie odczytuje bo próbowałem z srt i txt.
Jeśli tak chwalisz, to wypróbuje ten serwer wieczorem Może uda mi się rozgryźć te napisy.
zalety tak jak pisałem a dodatkowo po włączeniu tv wykrył bez problemu i na odwrót to samo