anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

przesyłanie filmu z pc do tv

profile.country.pl_PL.title
ruinadekux
Poszukiwacz

przesyłanie filmu z pc do tv

witam
mam pytanie jak przesłać (zobaczyć na tv) film ? chodzi mi o transfer wi-fi.
doszedłem już SAM :thumbsup: do tego że aby oglądać zdjęcia lub słuchać muzyki z komputera
muszą być spełnione następujące warunki:
1.pliki muszą być skojarzone z aplikacjami windows (np.przeglądarka zdjęć picassa a nie standardowa przeglądarka windows i już jest problem)
2.pliki muszą się znajdować w C:\Users\.....\Pictures\ ( w przypadku zdjęć)
inna lokalizacja np dysk D i tv już ich nie widzi, podobnie sprawa ma się do muzyki
analogicznie jak wyżej gdy pliki MP3 kojarzone z programem foobar i nic, w Windows media player wszystko jest ok.
Wracając do pytania mam plik .Avi gdy podpinam do tv pendriva wchodzę w menu odtwarzam i wszystko jest ok, gdy chcę go odtworzyć z PC już się nie da (nie widzi tego pliku na dysku) .
BŁAGAM O POMOC :c31
PS.Bravia 40LX900,PC AMD Athlon 64 X2 6400+(oc), Vista ultimate64,
router wi-fi tp-link(TL-WR340G)

15 ODPOW. 15
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

napisy powinny być w .txt, mieć taką samą nazwę jak film, oraz być w tym samym katalogu. Być może musisz nacisnąć na pilocie ikonę napisów. Na ekranie pojawią się znaki CP1250 itp. To jest symbol kodowania. Polskie znaki to właśnie CP1250.

Konfiguracja napisów w serwerze z poziomu komputera powinna wyglądać tak:

http://img827.imageshack.us/img827/166/ps3msnapisyy.jpg

JaJachu
Nowicjusz

wszystko ok tylko tak pisałem wyżej PS3 MP niestety nie opanowałem, telewizor pokazywał serwer ale połączenie zakończone niepowodzeniem, a na kompie pgoram wogóle nie wykrył telewizora,

dopiero ten program serviio zadziałał bez problemu ale nie ma napisów.

Zimny_
Użytkownik

Tego serwera nie znam. Jeśli chcesz wrócić do PS3 MS, to polecam ten wątek:
viewtopic.php?f=230&t=7167
Jest tam opisana konfiguracja. I polecam również sprawdzić ustawienia firewalla na komputerze. Posiadam podobny model telewizora i wszystko działa....

JaJachu
Nowicjusz

prog. antywirusowy wyłączyłem i było to samo ale może cos jeszcze blokuje bo wcześniej z ps3 po kablu chodził bez problemu,

ale serviio tak jak wcześniej kolega pisał jest free i bardzo prosty tylko te napisy ale nie wiem może nie odczytuje bo próbowałem z srt i txt.

Zimny_
Użytkownik

Jeśli tak chwalisz, to wypróbuje ten serwer wieczorem :D Może uda mi się rozgryźć te napisy.

JaJachu
Nowicjusz

zalety tak jak pisałem a dodatkowo po włączeniu tv wykrył bez problemu i na odwrót to samo :thumbsup: