Podziel się wrażeniami!
witam
mam pytanie dotyczące telewizora SONY BRAVIA FULL HD KDL40L-4000
a dokładnie odbioru telewizji cyfrowej naziemnej
z tego co wiem z parametrów tego telewizora jest możliwość oglądania cyfrowej telewizji naziemnej ( na pilocie DIGITAL )bo ma wbudowany tuner
sygnał jest super ale brak dzwięku i wizji
opisy są
a dzwięk jest gdy jestem np. w telegazecie albo spis wszystkich kanałów albo gdy sprawdzam siłę sygnału
może ktoś wie o co tu chodzi
z góry dziękuję
pozdrawiam
L4000 ma tuner mpeg2 a w Polsce jest nadawany mpeg4.
Niestety bez dodatkowego urządzenia nie obejdzie się.
Tak jak kolega wyżej napisał, będziesz potrzebował dodatkowe urządzenia. Nie widzę w specyfikacji tego modelu telewizora, złącze CI ( Common Interface), więc sądzę, że potrzebny będzie zewnętrzny dekoder np http://www.rwt.pl/cms/dzial/id/158/Dekoder_DTV-461T_HD_Naziemnej_Telewizji_Cyfrowej_z_PVR_i_HD_Media...
dziękuję bardzo
a mam jeszcze pytanko
czy dekoder polsatu , cyfry po prostu satelitarny nadaje się ??
pozdrawiam
cypis1111 napisał(a):
dziękuję bardzo
a mam jeszcze pytanko
czy dekoder polsatu , cyfry po prostu satelitarny nadaje się ??
pozdrawiam
Według informacji znalezionych na odpowiednio stronach Cyfrowego Polsatu, oraz Cyfry +, te modele obsługują format MPEG4:
Polsat:
Dekoder HD PVR Sagemcom ESI-88
Dekoder HD 5000
C+:
CYFRA+ PACE PVR HD
DSI87 HD
piotruso napisał(a):
To jest inny rodzaj nadawania. Do telewizora podłączysz praktycznie każdy dekoder / odbiornik telewizji. Ale to o co pytasz w pierwszym poście to DVBT czyli telewizja cyfrowa rozsyłana za pomocą nadajników znajdujących się na ziemi. Dekoder Polsatu, Cyfry + (satelitarny) to odbiornik do odbioru telewizji (kanałów) nadawanych też cyfrowo ale z satelity. Te dwia rodzaje nadawania to inne nadawanie, inne częstotliwości, inny sposób kodowania. Ja osobiście nie spotkałem odbiornika satelitarnego z możliwością odbioru DVBT ale może już są?
dzięki bardzo
już wszystko wiem
tylko szkoda że telewizor kosztował tyle kasy a i tak nie ma możliwości odbioru bez dodatkowego urządzenia
powiem więcej nawet ten typ nie ma wejścia USB
pozdrawiam wszystkich
Ten TV ma ze 4 lata-były trochę inne standardy.