Podziel się wrażeniami!
Witam forumowiczów,
nabyłem wczoraj TV mode 48W605B, jestem bardzo zadowolony z zakupu ale mam jedno ważne pytanie
Jak optymalnie skalibrować obraz na tym modelu? W związku z tym, że to nowy model właściwie nic w sieci nie można na ten temat znaleźć. Ustawienia fabryczne są całkiem niezłe ale na pewno da się wycisnąc z niego jeszcze sporo więcej
Moim zdaniem nie ma optymalnych ustawień obrazu. Jest tyle możliwości, więc najlepiej ustawić wg. własnych potrzeb i upodobań. Jeden lubi to, drugi tamto. Warto trochę poeksperymentować.
Pytanie co chcesz osiągnąć. Obraz postrzegamy podobnie, ale nie tak samo. Pozostają jeszcze upodobania. Załatw sobie plansze kontrolne. Ustawiaj pod nie. Może jednak okazać się, że efekt końcowy będzie mniej podobał Ci się niż to co ustawiłeś na oko. Dla osiągnięcia celów zbliżonych do standardów itd. być może będzie trzeba pogrzebać w menu serwisowym. Będziesz potrzebował jednak potrzebował sprzęt pomiarowy i wiedzę. Albo zostań przy tym co masz, albo zleć to komuś kto zna się.
Zastanawiam się nad profesionalną kalibracją, znacie dobrą firmę z Wawy ?
Witam,
Spróbuj się skontaktować z GmeruHD na Naszym forum albo zajrzyj na stronę:
i tam zapytaj.
Pozdrawiam
na stronie skalibrujtv.pl podstawowy koszt kalibracji to 350zł. Pytanie czy warto
Witam,
Temat kalibracja ładnie został opisany poniżej w linku:
http://hdtvpolska.com/topic/35068-czym-jest-profesjonalna-kalibracja-telewizora-projektora-monitora/
Pozdrawiam