anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony NX710 - przeglądarka internetowa

profile.country.pl_PL.title
pawel_nike
Początkujący

Sony NX710 - przeglądarka internetowa

Witam ;)

Czy model Sony NX710 posiada wbudowaną przeglądarkę internetową (tak aby móc wyświetlać normalne strony internetowe) a jak tak to jak z niej korzystać?

Proszę o odpowiedź, pozdrawiam. Paweł

9 ODPOW. 9
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
NX710 nie posiada przeglądarki internetowej. Posiadają ją modele z 2011 roku.

Pozdrawiam,
Zimny.

TOM2105
Początkujący

Witam,
czy to oznacza, że NX 700 ale z 2011r posiada taką przegladarkę?

Pozdrawiam

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Nie ma czegoś takiego jak NX700 z 2011roku.

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

TOM2105 napisał(a):

Witam,
czy to oznacza, że NX 700 ale z 2011r posiada taką przegladarkę?

Telewizor wyprodukowany w 2011 roku to nie jest model z tego roku.
Za model z danego roku uważa się rok premiery danego modelu (więc jeżeli NX700 został oficjalnie ogłoszony w 2010 roku to jest to model z tamtego roku).
Od powyższej reguły mogą być odstępstwa poprzez wypuszczenie nowego firmware'u w następnych latach. Wtedy modele wychodzące z fabryki po ogłoszeniu (wprowadzeniu) danego oprogramowania uzupełniającego mogą być wyposażone w te dodatkowe funkcje (wtedy oznacza się np. model NX700 v.2).

Zimny_
Użytkownik

piotruso napisał(a):

Od powyższej reguły mogą być odstępstwa poprzez wypuszczenie nowego firmware'u w następnych latach. Wtedy modele wychodzące z fabryki po ogłoszeniu (wprowadzeniu) danego oprogramowania uzupełniającego mogą być wyposażone w te dodatkowe funkcje (wtedy oznacza się np. model NX700 v.2).

Rzadko spotyka się takie rozwiązanie, ale tak właśnie jest. Przeglądarka internetowa w telewizorach BRAVIA to nie tylko oprogramowanie - ale również dodatkowa elektronika. Jeśli chcesz mieć przeglądarkę internetową, a nie chcesz zmieniać telewizora - można zaopatrzyć się w dodatkowe urządzenie jak nowy Blu-ray, urządzenie multimedialne. Innego sposobu nie ma.
Po nowym firmware raczej można spodziewać się usprawnienia istniejących funkcji i opcji.

MARIUSZEK32
Początkujący

Dobrze chociaż, że zaopatrując się w nowego blu-raya można korzystać z takich udogodnień jak przeglądarka internetowa, czy komunikator skype.

Zimny_
Użytkownik

Nie wszystkie nowe modele Blu-ray posiadają takie funkcje. Przeglądarkę są wyposażone modele od BDP-S480 wzwyż, a w aplikację Skype model BDP-S780.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

:c18 Nie łatwiej połączyć komputer do telewizora?

Ja mam w TV jakieś bajery internetowe, ale nie chce mi się tak męczyć...podobnie jak z przeglądarką w PS3. Komputer znacznie wygodniejszy.

MARIUSZEK32
Początkujący

Zimny napisał(a):

Nie wszystkie nowe modele Blu-ray posiadają takie funkcje. Przeglądarkę są wyposażone modele od BDP-S480 wzwyż, a w aplikację Skype model BDP-S780.

Tak wiem, ale dobrze właśnie że są tego typu urządzenia, które podnoszą funkcjonalność telewizora.