Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam telewizor jak w temacie zakupiony miesiac temu. Gdy chce uruchomic film 3D skonwertowany z BLUE-RAY na plik M2TS (pliku mkv niestety sony nie obsluguje) za pomoca PENDRIVE to w opcjach 3D pokazuje sie tylko "SYMULOWANE 3D" a powinna sie pokazac rowniez opcja "OBOK SIEBIE" ktora scala 2 obrazy w jeden (ponizej zdjecie ktore przedstawia to co mam na mysli). Aby nie bylo nieporozumien - posiadam nadajnik oraz okulary 3D.
Prosze o wyrozumialosc i pomoc gdyz mecze sie z tym od 2 tygodni...
Podobny temat juz byl tyle ze odtwarzanie 3D za pomoca komputera, mi natomiast chodzi o PEN-DRIVE, czy tez dodatkowo musi byc jakis kabel HDMI z pendriva do telewizora (jesli cos takiego istnieje...), ostatnia najsmutniejsza wiadomosc to kupno odtwarzacza blue ray..
http://m.onet.pl/_m/5ac430ef719cf916c80 ... a,61,1.jpg" target="_blank
Witam.
Sytuacja wygląda tak, jakby telewizor nie czytał, że dany plik jest 3D. Możliwe, że jest to wina rozszerzenia pliku. Ciężko mi powiedzieć, który format byłby odczytywany, gdyż na ten temat są naprawdę szczątkowe informacje. Kupno odtwarzacza Blu-Ray, nie jest taką najsmutniejszą informacją, gdyż BR obsługują więcej formatów wideo niż telewizory, o czym sam się nie tak dawno przekonałem.
czyli na chwila obecna nierealne jest odtwarzanie z pendriva czy innego przenosnego dysku filmow skonwertowanych z blue ray, gdyz telewizor ich nie traktuje jako 3D. jeszcze gdyby czytal mkv (to tez jakies nieporozumienie..) to moze bylaby jakas nadzieja. nie wspominajac o tym ze telewizor nie czyta dyskow sformatywanych pod NTFS, a co za tym idzie dysk musi byc sformatowany pod FAT32 i niestety pliki zgrywane musza miec mniejsza wartosc niz 4 GB... a co dalej za tym idzie zabawa w dzielenie na czesci.. i duzo zmarnowanych godzin... (przepraszam, ale musialem sie pożalić )
a co jesli kupie odtwarzacz blue ray i telewizor bedzie zachowywal sie tak samo, nawet przy filmach 3D mkv ? wowczas pozostaje tylko opcja kupowania filmow za 100zl w 3D.. --.--
kardi20 napisał(a):
filmach 3D mkv ? wowczas pozostaje tylko opcja kupowania filmow za 100zl w 3D.. --.--
Spróbuj poszukać innego formatu pliku, być może któryś format telewizor odtworzy. Nowsze TV Sony, więc sądzę że również i BR mogą odczytywać dyski z systemem plików exFat, więc ograniczenie do 4gb znika. Alternatywą może być stworzenie domowej sieci DLNAi poprzez nią odtwarzanie filmów z komputera.
Lajam napisał(a):
kardi20 napisał(a):
filmach 3D mkv ? wowczas pozostaje tylko opcja kupowania filmow za 100zl w 3D.. --.--
Rozumiem, że teraz bazujesz na darmowych produkcjach?
skoro cisza, to panowie inne pytanie, jaki odtwarzacz blu ray z czytaniem mkv i ntfs w przyzwoitej cenie polecacie?
NTFS chyba nie czyta, ale mkv powinien - Sony BDP-S380 .
Ciekawym wyjście byłby model Sony BDP-S580, gdyż ma wbudowane Wi-Fi, ale jego cena jest dwukrotnie wyższa niż 380.
Panowie, a co byscie powiedzieli na ten model ? niekoniecznie sony? http://www.lg.com/pl/tv-audio-video/vid ... -BD660.jsp , telewizor normalnie bedzie go obslugiwal? problemy z 3D sie skonczą?