Podziel się wrażeniami!
Witam, czy ktoś z was miał coś takiego ze telewizorek Tv KDL-52HX900, nagle się sam wyłącza, aby ok. po 2 sekundach znów się włączyć bez żadnej reakcji z mojej strony. dzieje się to w nie równym czasie raz mniej więcej co 0,5 godziny raz co 2 godziny pracy Tv. Wszystkie ustawienia zegara i inne są powyłączane.....pomocy!!!
Witaj,
gratuluję zakupu telewizora - rewelacyjny model. Co do wyłączania, podejrzewam włączenie czujnika obecności, lub trybu bezczynności. Wejdź w MENU -> ustawienia -> ustawienia systemowe -> ECO. W tym menu sprawdź ustawienia "Czujnik obecności" i "Tryb czuwania po bezczynności". W funkcjach tych ustawiasz czas po którym telewizor przechodzi w wybrane tryby. Moim zdaniem bardzo fajnym rozwiązaniem jest ustawienie czujnika bezczynności na parę minut (u siebie mam 5 min.). Jeśli czujnik obecności nie wykryje ruchu w tym czasie, wyłącza sam ekran - dźwięk działa. Żeby włączyć wystarczy poruszyć się. Rewelacyjne rozwiązanie.
Jeśli tryby ECO masz ustawione tak, że nie powodują wyłączenia o którym piszesz - przywróć ustawienia fabryczne.
Pozdrawiam,
Zimny.
Bardzo dziękuje....będę dziś z nim walczył...
a tak przy okazji czy ten model TV ma "Czujnik obecności".????
Przepraszam, sprawdziłem i faktycznie ten model nie ma tego czujnika :smileyredface:.
Jednak jeśli telewizor wyłącza się po różnym czasie (nie mając tego czujnika), może to nie być wina ustawień ECO. W tym przypadku może pomóc przywrócenie ustawień fabrycznych. Nie ma innych funkcji które mogą powodować takie zachowanie telewizora. Więc jeśli nie pomoże, warto wezwać serwis. Naprawę rejestrujesz na stronie (poniżej link). W ogromnej większości przypadków serwis przyjeżdża do domu - nie musisz fatygować się z pakowaniem telewizora. Jeśli naprawa nie wymaga serwisowych warunków - usterkę usuną na miejscu.
Link do rejestracji naprawy: http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-52HX900
Wielkie dzięki ....
Witam, po przywróceniu ustawień fabryczny jak do tej pory wszystko wróciło do normy ...mam nadzieje że tak już zostanie...a tak to wszystkich niezdecydowanych obraz i odbiór 3D w tym modelu to rewelacja niespodziewaniem się takich efektów, koszt zestawu jest dość wysoki ale warto....naprawdę polecam!!!
Wiataj,
po przywróceniu ustawień fabryczny jak do tej pory wszystko wróciło do normy
Największe wrażenie na mnie zrobił film "Perła oceanów", ...niesamowite kolory i obrazy fajny lektor...polecam