anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Znów ważne pytanie!!

profile.country.pl_PL.title
Marek.Sz
Początkujący

Znów ważne pytanie!!

Witam, czy ktoś z was miał coś takiego ze telewizorek Tv KDL-52HX900, nagle się sam wyłącza, aby ok. po 2 sekundach znów się włączyć bez żadnej reakcji z mojej strony. dzieje się to w nie równym czasie raz mniej więcej co 0,5 godziny raz co 2 godziny pracy Tv. Wszystkie ustawienia zegara i inne są powyłączane.....pomocy!!! :c31

8 ODPOW. 8
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
gratuluję zakupu telewizora - rewelacyjny model. Co do wyłączania, podejrzewam włączenie czujnika obecności, lub trybu bezczynności. Wejdź w MENU -> ustawienia -> ustawienia systemowe -> ECO. W tym menu sprawdź ustawienia "Czujnik obecności" i "Tryb czuwania po bezczynności". W funkcjach tych ustawiasz czas po którym telewizor przechodzi w wybrane tryby. Moim zdaniem bardzo fajnym rozwiązaniem jest ustawienie czujnika bezczynności na parę minut (u siebie mam 5 min.). Jeśli czujnik obecności nie wykryje ruchu w tym czasie, wyłącza sam ekran - dźwięk działa. Żeby włączyć wystarczy poruszyć się. Rewelacyjne rozwiązanie.
Jeśli tryby ECO masz ustawione tak, że nie powodują wyłączenia o którym piszesz - przywróć ustawienia fabryczne.

Pozdrawiam,
Zimny.

Marek.Sz
Początkujący

Bardzo dziękuje....będę dziś z nim walczył...

Marek.Sz
Początkujący

a tak przy okazji czy ten model TV ma "Czujnik obecności".????

Zimny_
Użytkownik

Przepraszam, sprawdziłem i faktycznie ten model nie ma tego czujnika :smileyredface:.
Jednak jeśli telewizor wyłącza się po różnym czasie (nie mając tego czujnika), może to nie być wina ustawień ECO. W tym przypadku może pomóc przywrócenie ustawień fabrycznych. Nie ma innych funkcji które mogą powodować takie zachowanie telewizora. Więc jeśli nie pomoże, warto wezwać serwis. Naprawę rejestrujesz na stronie (poniżej link). W ogromnej większości przypadków serwis przyjeżdża do domu - nie musisz fatygować się z pakowaniem telewizora. Jeśli naprawa nie wymaga serwisowych warunków - usterkę usuną na miejscu.

Link do rejestracji naprawy: http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-52HX900

Marek.Sz
Początkujący

Wielkie dzięki ....

Marek.Sz
Początkujący

Witam, po przywróceniu ustawień fabryczny jak do tej pory wszystko wróciło do normy :D ...mam nadzieje że tak już zostanie...a tak to wszystkich niezdecydowanych obraz i odbiór 3D w tym modelu to rewelacja niespodziewaniem się takich efektów, koszt zestawu jest dość wysoki ale warto....naprawdę polecam!!!

Zimny_
Użytkownik

Wiataj,
po przywróceniu ustawień fabryczny jak do tej pory wszystko wróciło do normy :D

I oby tak zostało :smileythumbsup:

a tak to wszystkich niezdecydowanych obraz i odbiór 3D w tym modelu to rewelacja niespodziewaniem się takich efektów, koszt zestawu jest dość wysoki ale warto....naprawdę polecam!!!

Jaki film w 3D oglądałeś? Obraz 3D na HX900 jest naprawdę fajny. Dostał nagrodę EISA 2010-2011 za technologię 3D :smileythumbsup:

Marek.Sz
Początkujący

Największe wrażenie na mnie zrobił film "Perła oceanów", ...niesamowite kolory i obrazy fajny lektor...polecam