Podziel się wrażeniami!
Witam
"20 czerwca zostanie wydana aktualizacja wewnętrznego oprogramowania aparatów NEX-5, NEX-3. Jej zainstalowanie pozwoli użytkownikom na korzystanie z takich samych twórczych efektów zdjęciowych, jak w aparacie NEX-C3. Kolejnym dodatkiem będzie ułatwiająca uzyskanie żądanej ostrości funkcja wyróżniania fragmentów obrazu, na które jest nastawiona ostrość. "
Pozdrawiam,
kris
i później 15 razy je poprawia
Wiesz co to przekadrowanie??
Skoczek napisał(a):
Wiesz co to przekadrowanie??
Heh... dyskusja na poziomie xD
Ludzie mądrzy vs. ludzie się wymądrzający
Wgrany opcje nowe są supcio i jest wszystko ok
ten peaking działa w świetle dziennym lub bardzo dobrym oswietleniu sztucznym, przy słabszym świetle, do czego w/g mnie tak naprawde został stworzony, prawie wogóle nie działa. Czy niemozliwe było zrobienie tego lepiej, jak stwierdza kolega wyżej??
A tak zupełnie serio, to najbardziej podjarało mnie w nowej aktualizacji logo alfa przy wyłączaniu Nexa.
Nowy soft wgrany. Picking niezwykle użyteczny i pomocny. Sprawdzałem na szybko i pewnie w większości moich zastosowań przyda się, choć nie wykluczam, że w niektórych sytuacjach nie zda egzaminu. Ale takie jest życie, nie ma rzeczy idealnych.
Co do dyskusji powyższej, jako amator fotografowania i filmowania aparatem firmy Sony (Nex-3) nie mam pretensji do programistów w/w firmy w kwestii softu. Kupując sprzęt wiedziałem na co się decyduję i jestem z niego bardzo zadowolony. Za niewielką kasę mam możliwość podpięcia całkiem sporej kolekcji manualnych szkieł z gwintem M42. A, że przy okazji można tym kręcić niezłej jakości filmy, to wypada się cieszyć. Większość użytkowników jest zadowolona z osiągów Nex-ów, "piątka" zdobyła liczne nagrody i wyróżnienia, zawsze jednak znajdą się malkontenci, którym coś nie pasuje. I dobrze ich prawo. Apeluję jednak, żeby dyskusja była spokojniejsza, bez napinki, osobistych wycieczek i pojedynków na wiedzę.
Niestety, ja wiekszość zdjęć robię w pomieszczeniach i mi tan bajer do niczego się nie przyda. A szkoda.
ale po co mi narzędzie, na które nie zawsze mogę liczyć.
Heh koledzy macie PROBLEM (nie wszycy) xD
ja się bardzo cieszę z usprawnień mojego nexa 5.
dla sonego !!!
myślę że peaking to super rzecz i w ciemnych pomieszczeniach też działa nie tak dobrze jak na dworze, w słońcu ale daje rade !!!
Ale warte uwagi są inne dodatki mi do gustu przypadła zabawa z wyróżnieniem kolorów na tle B&W jak i również super opcją jest "TOY" winietowanie i fajniejsze kolorki
nie ma co jak komuś się nie podoba kompaktowa lustrzanka to niech kupi sobie 2kg cegłe i nosi 10kg torbe z obiektywami i będzie wtedy git. Nie no żart każdy lubi to co lubi.
A tak na serio wydaje mi się że osoby które tak bardzo źle komentują nowy firmware to są użytkownicy którzy nawet nie mieli w ręku tego firmware (tak wynika z ich wypowiedzi i ilości postów), a są użytkownikami pena albo innych kompaktów z wymienną opytką 200% gorszych od nexa pod każdym kątem patrzenia
Bądźcie bardziej optymistyczni NEX-5 od samego początku wg. mnie (chyba nie tylko) jest po prostu zaje***ty