- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry,
jestem nową posiadaczką aparatu SONY DSC HX60 i mam wielką prośbę:
jeżeli ktoś z Was ma instrukcję internetową dostępną pod adresem http://pdf.crse.com/manuals/4529924521/PL/index.html
w formacie PDF bardzo proszę o udostępnienie.
Kontaktowałam się z Działem Obsługi Klienta SONY i otrzymałam odpowiedź, że nie są w stanie dać tej instrukcji w PDF!!! To jakaś masakra. Chcę sobie to wydrukować, żeby nie ślęczeć przed ekranem z aparatem jak go obsłużyć.
Bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj,
Niestety te przewodniki są niedostępne w formie jednego dokumentu PDF, niemniej każdy z interesujących Cię rozdziałów możesz bez najmniejszego problemu wydrukować. Zajmie to chwilę czasu, ale będziesz miała wszystko na papierze, czyli tak jak chcesz
Wystarczy tylko kliknąć na opcję "drukuj" i gotowe.
Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi zdjęciami z tego aparatu!
To bardzo fajny sprzęt.
Pozdrowienia,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj,
Niestety te przewodniki są niedostępne w formie jednego dokumentu PDF, niemniej każdy z interesujących Cię rozdziałów możesz bez najmniejszego problemu wydrukować. Zajmie to chwilę czasu, ale będziesz miała wszystko na papierze, czyli tak jak chcesz
Wystarczy tylko kliknąć na opcję "drukuj" i gotowe.
Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi zdjęciami z tego aparatu!
To bardzo fajny sprzęt.
Pozdrowienia,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj Lajam!
Dziękuję Ci za odpowiedź.
Wiem, że można to wydrukować właśnie tak jak mówisz, kartka po kartce, link po linku, ale to bardzo niewygodne, chociażby z tego względu, że każda strona zawiera kolejną podstronę itd.
Nie sądziłam, że będzie problem z uzyskaniem całościowej instrukcji w jednym pliku PDF.
Mało tego, producent, który nie dołącza do produktu instrukcji papierowej, powinien uznać za absolutne minimum i standard publikowanie na swoich stronach instrukcji właśnie w PDF.
Tym bardziej, że widzę, że SONY publikuje różne PDF-y.
I skrócony opis, który jest w pudełku w wersji papierowej umieli dać na stronie również w PDF! A pełnej instrukcji, której "na papierze" nie ma, PDF-a nie ma...
Mam nadzieję, że ktoś od nich zacznie myśleć.
Pozdrawiam!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cóż, prawdę mówiąc wpisujesz się w ten niewielki procent ludzi, którzy instrukcję w ogóle chcą przeczytać. Doskonale Cię rozumiem bowiem sam wolę mieć wszystko w małej książeczce.
Nie bardzo jednak chce mi się wierzyć, że w pudełku nie znalazłaś instrukcji obsługi. Owszem nie jest to ten sam poradnik co dostępny w iManualu na stronie, ale TAKA KSIĄŻECZKA powinna być w zestawie.
W każdym HX-ie jaki miałem (a były to HX9/HX10/HX20/HX30/HX50) instrukcja była.
Pozdrawiam,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dokładnie tak, ta skrócona instrukcja w kilkunastu językach owszem jest w pudełku.
I właśnie w niej napisane jest, że na stronie internetowej pomocy technicznej SONY dostępna jest pełna, szczegółowa instrukcja obsługi aparatu (poniżej zrzut ekranu).
Czy tak ciężko jest utworzyć plik PDF i jako taki udostępnić go np. na górze/dole strony obok tej instrukcji internetowej? Ja nie mówię, żeby tej internetowej instrukcji nie było. Niech ona sobie jest. Ale niech technicy dają również plik do pobrania w formacie PDF. I każdy użytkownik będzie zadowolony.
Uważam, że to dzisiaj absolutny standard i niejako minimum, które każdy producent zapewnia swoim odbiorcom.
Może i ja się doczekam?
Pozdrawiam!