Podziel się wrażeniami!
Od ponad roku robię zdjęcia tym aparatem i niekiedy zdarza mi się robić zdjęcia zoomem.Zauważyłem,że przy max zoom fotki często wychodzą z prawej strony i lewej zamazane.Robię zdjęcia na statywie,samowyzwalaczem,aparat mam ustawiony na wielopunktowy,a on i tak po swojemu robi,tzn.ustawia punkty jakby nie widział po bokach.W starych aparatach było ustawianie na nieskończoność i zdjęcia były wyraźne na całym obszarze.Czy w tym aparacie da się ustawić tak by zdjęcie całe było wyraźne na max zoom?
12.12.2008
więc gwarancja była na rok
Dziękuję
ale masz dwa lata jeśli chodzi o niezgodność towaru z umową i na to się powołaj rozmawiając ze sprzedawcą, a jak brak ci argumentów to napisz (korzystając z formularza na ich stronie) do urzędu ochrony konkurencji i konsumentów, odpiszą Ci co i jak. Powodzenia
#Cypis to nie jest takie proste. Powołanie się na niezgodność towaru musi być poparte odpowiednimi argumentami, a sytuacja musi podlegać pod ustawę. Nie jest to tak, że zawsze można z tego korzystać. Sam nie jestem prawnikiem, ale w przypadku reklamowania przeczytałbym odpowiednie zapisy w prawie konsumenta i ewentualnie zadzwonił do UOKiK po szczegóły.
jeśli aparat ma wadę optyki to nie widzę problemu. Radziłem się w w/w urzędzie w innej sprawie i ich doradca stwierdził, że nawet niespełnione obietnice w reklamie produktu stanowią podstawę do skorzystania z tego uprawnienia.