Podziel się wrażeniami!
Posiadam aparat sony DSC T-90 zakupiony za granicą, brak w nim języka polskiego (niestety mój angielski kiepski) , w związku z tym mam pytanie ,czy istnieje możliwość aplikacji PL do tego aparatu? A jeżeli tak, to bardzo proszę o wskazówki skąd pobrać, gdzie kupić, czy w ogóle o odpowiedź na ten temat.Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Nie spotkałem się z możliwością zaaplikowania języka polskiego do aparatów sprzedawanych na innych niż europejski rynek (te aparaty zazwyczaj po prostu mają j. polski w menu do wyboru). Tak samo jest z lustrzankami sprowadzanymi z USA, Japonii itp.
Możesz skontaktować się w tej sprawie z serwisem i zapytać czy technicznie to jest możliwe do wykonania, ale raz - taka usługa byłaby wykonana w serwisie, dwa - na pewno nie byłaby to tania impreza.
A może po prostu usiąść na kilka godzin ze słownikiem i sobie przetłumaczyć?
Tutaj KLIK masz instrukcję w języku polskim - powinno pomóc w zrozumieniu niektórych zagadkowych haseł, funkcji itp.
Pozdrawiam,
Dziękuję za odpowiedź, jeżeli chodzi o instrukcję to już ją posiadam,dziękuję za link, ale czasem ktoś z rodziny korzysta z aparatu i zależy mi aby polecenia były w j.polskim, trochę zmartwiła mnie ta odpowiedź, tak czułam,że to nie będzie łatwe, szkoda. Ale może znajdzie się ktoś, kto wie czy w ogóle jest to możliwe zrobić z poziomu menu aparatu? Pytam,bo kupując wcześniej sony DSC T-30 w Chinach w sklepie firmowym SONY też nie było języka polskiego i dlatego pytam?Pozdrawiam.
Ten aparat na 100% ma język polski. Kuzyn zakupił za granicą i miał już wgrany język polski.
Instrukcja obsługi str: 77
acinloop napisał(a):
Ten aparat na 100% ma język polski. Kuzyn zakupił za granicą i miał już wgrany język polski.
Instrukcja obsługi str: 77
Kuzyn kupił w Europie, też miał problem ze znalezieniem j.pol. Ta opcja jest tam dziwnie ukryta w menu...
Ktoś na tym forum pisał że w a300 kupionej w Anglii był język polski.
acinloop napisał(a):
Ktoś na tym forum pisał że w a300 kupionej w Anglii był język polski.
Już sprawdzam wg instrukcji ze strony 77, na razie wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi, o efektach moich poszukiwań na pewno powiadomię.
Lajam napisał(a):
Przepraszam, ale czy Anglia to jakiś inny kontynent jest?
autoryzowane serwisy Sony nie umożliwiają zmiany języka w aparacie...i chyba rzeczywiście tak jest,bo wszelkie próby z podpowiedzi zawodzą