- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Nagrywanie video HX20 a RX100
Super fajnie, tylko ten aparat nie robi dobrych zdjęć jak na swoje możliwości, oczywiście sony wprowadziło jakąś dziwną korektę programową jak i we wcześniejszych modelach.
Czy nagrywanie filmów jest lepsze niż w RX100 i HX9v?
Czy jest jakaś możliwość odpalenia zdalnego (zrobienia zdjęcia za pomocą pilota)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy nagrywanie filmów jest lepsze niż w RX100 i HX9v?
Czy jest jakaś możliwość odpalenia zdalnego (zrobienia zdjęcia za pomocą pilota)?
Co rozumiesz przez "lepsze nagrywanie filmów"?
W mojej opinii nie ma co porównywać funkcji filmowania HX20 do RX100 - RX100 ma pełen manual i jednak większą fizycznie matrycę co przekłada się na pełną kontrolę nad nagrywaniem (są osoby lubujące się w manualnych ustawieniach). Matryca RX daje zdecydowanie mniejszy poziom szumów.
Co do HX9 - wg mojej opinii HX20 lepiej radzi sobie z balansem bieli i ma znacznie krótszy czas reakcji - ogólnie jest aparatem szybszym niż HX9.
Zarówno HX20 jak i RX100 nie posiadają możliwości wykonania zdjęcia przy pomocy zdalnego wyzwolenia z pilota.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Oglądając różne materiały i tablice, wygląda na to, że RX nagrywa słabiej i ma słabszą stabilizację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja jeszcze się temu będę przyglądał, ale już jedna osoba podzieliła moja opinię.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja jeszcze się temu będę przyglądał, ale już jedna osoba podzieliła moja opinię.
Super, jeszcze jedna i mamy gotową kolejną "legendę"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To nie legenda to widać gołym okiem, niestety Wy z Sony nic nie widzicie
Sorki ale brak samooceny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Z racji tego, iż kolega Seba-Fan troszkę zmienił bieg wątku, zostanie on wyczyszczony - sprawa HX9 vs RX100 zostanie przeniesiona do osobnego wątku.
Póki co zamykam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pojęcie "lepszy/gorszy" w przypadku oceny filmów jest bardzo subiektywne, szczególnie w kwestii stabilizacji gdyż czynnikiem wpływającym na całość jest głównie operator i jego trzęsące się ręce.
Wg mnie filmy z RX-a są ciut lepszej jakości ze względu na optykę, przetwornik i pojemność tonalną tego przetwornika. Możliwość operowania mniejszą głębią ostrości też trochę zmienia sposób odbioru materiału.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
OK ale dalej RX100 słabo nagrywa jak na ceną swoją i możliwości, lipa i tyle, ciekawe czy RX100III daje radę czy też lipa będzie.