Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry,
po długich poszukiwaniach w google mam kompletny mętlik w głowie. Potrzebuję jednej konkretnej informacji - jaki dostępny aktualnie na rynku aparat można nazwać następcą DSC-H10?
Informacji o tej linii jest pełno, ale niestety nie mogę trafić na żaden konkret. Bardzo zależy mi na zakupie jak najbardziej podobnego aparatu.
Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Monika
Witaj,
Wśród kompaktów obecnie dostępnych na rynku, aktualnie najbardziej zbliżonym do modelu DSC-H10 jest moim zdaniem Cyber-shot DCS-HX20V.
HX20V ma nowoczesną matrycę ExmorR, moduł GPS, funkcję panoramy, zdjęcia 3D, wiele znakomitych trybów tematycznych i autoustawień.
W stosunku do DSC-H10, ma również szerszy kąt widzenia, większy zakres zooma (20x vs. 10x), jest lżejszy, posiada gniazdo HDMI, nagrywa znakomitej jakości filmy video w rozdzielczości FullHD (nawet w trybie 50p!)
Zaletą DCS-H10 jest niewątpliwie optyka Zeissa, jednak HX20V posiada również bardzo dobrej jakości optykę sygnowaną oznaczeniem typ "G" (oznaczane są nim wysokiej jakości elementy optyczne w aparatach Sony).
Zapraszam do małej recencji na temat użytkowania aparatu Cyber-shot HX20V
https://www.sony.pl/discussions/message/1268153#1268153