Podziel się wrażeniami!
Witam, mam taki problem:
Mam w aparacie (Sony CyberShot dsc h1) karte pamięci 512mb, ale niestety mogę zrobić jedynie kilkanaście zdjęć. Podejrzewam, że aparat zapisuje mi zdjęcia jedynie na pamięci wewnętrznej (32mb). Karta nie jest raczej popsuta, bo wsadzałam również karte 2gb (która działa na innym aparacie Sony) ale jest tak samo. Czy to możliwe, że w ustawieniach jest coś naprzestawiane? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
oto aparat: http://www.sony.pl/product/dsc-h-series/dsc-h1
Witam, proponuję zapoznać się z opisem w instrukcji obsługi na stronach: 102, 95, 59
Instrukcja obsługi
Sądzę że aparat powinien sam przejść w tryb zapisu na MS po włożeniu karty do aparatu. W instrukcji nie ma wzmianki o wyborze miejsca zapisu (MS/pamięć wew.) zdjęć i filmów.
ewussxp napisał(a):
ale niestety mogę zrobić jedynie kilkanaście zdjęć.
Żadnej ikony "101" nie ma.
Zrobiłam tak jak mówiłeś, po wyciągnieciu karty zdjęcie było. Czyli zapisuje na pamięci wewnętrznej. Co mam zrobić aby zdjęcia zapisywały się na karcie pamięci?
A sprawdziłaś co jest na stronie 102 w instrukcji? Czy przypadkiem nie masz zablokowanego zapisu na kartę MS?
ewussxp napisał(a):
Żadnej ikony "101" nie ma.
Zrobiłam tak jak mówiłeś, po wyciągnieciu karty zdjęcie było. Czyli zapisuje na pamięci wewnętrznej. Co mam zrobić aby zdjęcia zapisywały się na karcie pamięci?
Tak patrzałam na tą strone 102, jeżeli mam blokade to co mam zrobić żeby jej nie było? Bo tam niestety nie pisze.
Przesunąć przełącznik w przeciwną stronę niż wskazuje strzałka.ms.jpg
Wstyd mi to napisać, ale ja nie wiem jak to zrobić. Chyba jakaś farbowana blondynka jestem;)