anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z HX20

profile.country.pl_PL.title
MatiBis
Początkujący

Problem z HX20

Witam wszystkich, wczoraj kupilem HX20 :c56 . Zrobilem troche zdjeć i postanowilem je przeslać przez USB na komputer, poniewaz mam 4 letni komp, nie ma w nim wejscia na karte pamieci, ale co sie okazalo po podlaczeniu komputer nie wyszukuje aparatu, program "PlayMemories Home" który powinien przynajmniej wedlug instrukcji zainstalować sie odrazu, nie instaluje sie, przestawilem USB w ustawieniach na Automat i dalej nic :|

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj,

Czy masz możliwość sprawdzenia aparatu z innym komputerem?

Być może przyczyna tkwi w systemie operacyjnym.

Pozdrawiam :c37

MatiBis
Początkujący

Aparat był juz sprawdzany na innym komputerze. Kolega posiada HX7 i dlatego mial ten program u niego wszystko chodzi, u mnie nie 😕

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Spróbuj może poleceń z i-Manuala

http://pdf.crse.com/manuals/4424087521/PL/contents/10/02/05/05.html

Jeśli to nie pomoże, to raczej pozostaje oddanie aparatu do serwisu.

MatiBis
Początkujący

U mojego kolegi wszystko działa, u mnie HX7 też nie raz łączyła się z komputerem, a HX20 już nie chce, pobrałem program który rzekomo powinien zainstalować się od razu po podłączeniu kabla USB ale się nie instaluje bo mój komputer go nie wyszukuj, i też tak zrobił instalowanie było nie pomyślne bo nie wyszukał aparatu. Ja myślę że to bardziej wina komputera, chociaż u kolegi ten program też od razu się nie zainstalował. Postępowałem zgodnie z instrukcją którą mi podałeś ale dalej nic nie wyświetla.