Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich!
Mam aparat Sony DSC H10. Sprzęt mi wiernie służył przez ok. 5 lat, ale ostatnio mam z nim poważny problem. Po zrobieniu zdjęć, te normalnie zapisują się na karcie pamięci. Jednak gdy ta pozostaje w aparacie, fotki znikają, a w ich miejscu pojawia się tylko komunikat "Plik uszkodzony". Jeszcze jakiś czas temu aby ten problem się pojawił, karta musiała tkwić w sprzęcie kilka tygodni. Jednak na tę chwilę zdjęcia giną po kilkunastu godzinach od ich wykonania i zapisiu. Jak tak dalej pójdzie, to aparat w ogóle przestanie je zapisywać.
To nie jest wina karty! Wypróbowałem już cztery (z czego 2 to nowiutkie i oryginalne wyroby Sony, zakupione specjalnie do testu), na kilku innych aparatach i tam nic się nie działo.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Z góry dzięki za pomoc i zainteresowanie!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć,
Trudno jest określić co się mogło stać.
Najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z autoryzowanym serwisem aparatów Cyber-shot.
Podaję adres:
Autoryzowane Centrum Serwisowe SONTRONIC Sp. z o.o.
ul. Czarnieckiego 9a,
61-538 Poznań
tel : 61 833 49 41
fax: 61 833 47 78
Serwis C.S.I (dział w którym założyłes temat) zajmuje się aparatami z wymienną optyką.
Pozdrowienia,
Cześć,
Trudno jest określić co się mogło stać.
Najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z autoryzowanym serwisem aparatów Cyber-shot.
Podaję adres:
Autoryzowane Centrum Serwisowe SONTRONIC Sp. z o.o.
ul. Czarnieckiego 9a,
61-538 Poznań
tel : 61 833 49 41
fax: 61 833 47 78
Serwis C.S.I (dział w którym założyłes temat) zajmuje się aparatami z wymienną optyką.
Pozdrowienia,
Co do serwisu, to już z nimi się kontaktowałem. Byli zdziwieni całą sytuacją i powiedzieli tylko, że mogą mi prewencyjnie zmienić płytę główną, co jest w przypadku tak starego aparatu nieopłacalne.
Co do pomyłki działu to bardzo przepraszam. Jeśli jakiś moderator dotrze do tego tematu, proszę o przeniesienie.