Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich Miałem ostatnio, w niedzielę, w moim HX9 dziwne zjawisko. Otóż, przeglądając zdjęcia na laptopie wszystko było jak należy, zdjęcia na cały ekran. Ale po przełożeniu karty pamięci do aparatu okazało się, że niektóre fotki są małe, zajmowały tylko środkową część wyświetlacza. Po wciśnięciu środkowego przycisku, wyskakiwała informacja, że za duży format, albo rozmiar już nie pamiętam, że jest za duży do wyświetlenia. Przełożyłem znowu kartę do laptopa ale zdjęcia były na cały ekran. Włożyłem kartę do aparatu, skasowałem te małe zdjęcia, pstryknąłem kilka nowych, i wszystko wróciło do normy. Zdjęcia, wszystkie, znowu były na cały wyświetlacz aparatu. Przełożyłem znowu kartę do laptopa, przejrzałem zdjęcia, po czym ponownie włożyłem kartę do aparatu i wszystko było jak należy. Zdjęcia były na cały wyświetlacz. Co mogło spowodować, że miałem takie pomniejszone fotki na wyświetlaczu aparatu? Ta sytuacja już się nie powtórzyła, ale chciałbym wiedzieć co zaszło? Może ktoś z was wie? Pozdrawiam
A jakim programem przeglądałeś zdjęcia? Obracałeś je podczas oglądania, lub wykonywałeś inne czynności?
Mam windowsa. a zdjęcie, kilka zdjęć obracałem. Dzięki za zainteresowanie
A jakim programem przeglądałeś zdjęcia? Obracałeś je podczas oglądania, lub wykonywałeś inne czynności?
A przeglądarka Windowsowa nadpisuje takie zdjęcie. Polecam stosowanie innego programu, np. FastStone Image Viewer.