Podziel się wrażeniami!
Mama pytanko jaka jest mniej więcej wytrzymałość aparatu tzn czy wytrzyma np 100000 zdjęć. Wiem ze zapewne nie uzyskam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi ale może się uda. Pozdrawiam
nie widziałem aparatu kompaktowego dla, którego producent podaje żywotność migawki.
Z tego co się orientuję, dopiero przy pół-profi lustrzankach (a700,d300,50d,k7) producenci podają taką informację
Wiem o tym. Ale chodzi mi bardziej oto czy ktoś z forumowiczów spotkał się z przypadkami nieprawidłowego funkcjonowania, całkowitego padnięcia. Gdzieś tam czytałem ze padł Canon po 40 tysiącach, mojej dziewczynie z kolei Fuji po około 30 tysiącach zaczęły się problemy ze złapaniem ostrości. Pozdrawiam
Witam
Ja mam kompakta na którym zrobiłem ponad 100.000 zdjęć i co zauważyłęm zużytego to tylko przycisk wyzawalania zdjęć. W kompakcie nie ma migawki mechanicznej.
Ja robie bardzo dużo zdjęć, w miesiąc zrobiłem 10.000 na lustrzance (aparat służy do pracy). Czy jeśli się zepsuje to będzie można naprawić migawkę w ramach gwarancji (sony A500)? CZy też producent ma jakiś przebieg i powyżej nie naprawia (jak w przypadku samochodów np.) A ile wogóle koszt jest takiej naprawy?
Pozdrawiam
Witam
Ja mam kompakta na którym zrobiłem ponad 100.000 zdjęć i co zauważyłęm zużytego to tylko przycisk wyzawalania zdjęć. W kompakcie nie ma migawki mechanicznej.