Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich!
Ostatnio myślę nad zamianą posiadanego już aparatu Sony DSC-H50 na DSC-HX1 i zastanawiam się nad sensownością tej zamiany.
Wiem, że HX1 posiada lepszej jakości obiektyw, szybkie zdjęcia seryjne, ogólnie (tak wyczytałem i słyszałem) wykonuje zdjęcia lepszej jakości. Mniej "aberruje", mniejsza dystorsja beczkowata, ogólnie nowszy i ulepszony model względem poprzednika.
Co o tym myślicie???
EDIT Lajam
Ogłoszenie handlowe zostało usunięte.
teraz, po premierze HX5 jak dla mnie kupowanie HX1 mija się z celem.
Nie będzie taniał bo wtedy go juz nie będzie na półkach
ripride napisał(a):
teraz, po premierze HX5 jak dla mnie kupowanie HX1 mija się z celem.
Referencyjna ok. 1500 zł. W sklepach od marca.
mas0n napisał(a):
Dopiero przeczytałem co to za 'ustrojstwo'. Czy ja wiem. troche ciemny obiektyw. mocno sie różnią te matryce Exmor™ CMOS i Exmor R™ CMOS. Ciekawy sprzęt. normalnie wygląda jak zwykły kompakt a zoom 10x
W tej cenie to i ja sie zastanowie nad zakupem jego. Gabaryty + parametry super. on chyba nie ma trybów M, A, S? P pewnie ma bo nawet seria W go ma.
ma tryb "M".
HX5 jest już na mojej liście zakupów
kris napisał(a):
ma tryb "M".
zdefiniuj o co ci chodzi - liczę,że hx5 będzie na Open House więc może będzie można to sprawdzić
kris napisał(a):
zdefiniuj o co ci chodzi
Przyznam, że firma Sony zaskoczyła mnie (w złym tego słowa znaczeniu) swoim posunięciem jeśli chodzi o następcę modelu HX1. Gdzie kontynuacja linii superzoom?!? Jest co prawda x10 ale... Jako następca małpka?
Nie chcę abyście pomyśleli, że jestem przeciwnikiem "kieszonkowców". Ja muszę "czuć" aparat w ręku.
Po parametrach jakie posiada HX5, twierdzę, ze to udany model. Całą resztę "odkryją" testy...
A co do spadku ceny modelu HX1, to nie liczyłbym na zbyt wielkie jej pikowanie W kilku większych sieciach rtv zauważyłem nawet (spory) wzrost cen tego modelu. Przeczytałem już kilka artykułów o pozornej tylko kontynuacji serii H, tzn. kontynuacja owszem jest ale to tak jakby nie ta sama linia. Wiele osób czekało na coś większego... a tu jak wyżej napisałem - kapiszon. Szkoda, według mnie, że poszło w tym kierunku. Z drugiej strony, ucieszą się Ci, którzy pragną mieć poręczny sprzęt.
Pomimo tylu plusów nowego modelu, jestem zawiedziony.