anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakość zdjęć robionych kamerą CX115E

Par_Dez
Początkujący

Jakość zdjęć robionych kamerą CX115E

Witam !
Zamierzam kupić kamerę CX115E i w związku z tym mam pytanie dotyczące jakości zdjęć , które można robić tą kamerą.Oczywiście wiem że jakość nie będzie taka jak z mojej A300 , ale
od czasu do czasu na zbliżeniach takowe zdjęcia będę chciał zrobić.
Interesuje mnie czy zdjęcia takie - oczywiście po lekkiej obróbce CS5 wyświetlane na monitorze są do przyjęcia ?
Drugie pytanie to czy w tej kamerze jest optyczna stabilizacja obrazu , czytałem że jest , ale w postach pojawia się wątek że jest , ale w nowszych modelach.Przepraszam jeśli coś pomieszałem w tym temacie.

3 ODPOW. 3
wideoaktywny
Początkujący

Jakość zdjęć z tej kamery jest przyzwoita i może służyć jako rozwiązanie alternatywne dla aparatów kompaktowych. Przy dobrym świetle można zrobić tą kamerą udane zdjęcie. Na ważne wydarzenia polecam zabierać lustrzankę :c56.

Co do stabilizacji, to kamera HDR-CX115 posiada stabilizację elektroniczną, zaś nowy model serii 100 na 2011 rok (bezpośrednią następczynią HDR-CX115 jest kamera HDR-CX130) posiada już stabilizację optyczną Optical Steady Shot (świetne rozwiązanie)

Polecam rozszerzenie tych informacji w artykule, który znajdziesz w mojej stopce (kolor zielony)

Par_Dez
Początkujący

Serdecznie dziękuję za rzetelną informację.

profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

Kamery dają co prawda zdjęcia akceptowalnej jakości, ale generalnie słabsze niż kompakty. W bardzo dobrych warunkach oświetleniowych nie jest jeszcze najgorzej, ale w słabym...
Najdłuższy czas, jakim dysponują kamery to 1/25 s - za krótki w słabym oświetleniu.
Główna zaleta: są pod ręką, a właściwie przyciskiem :-)
Do lustrzanek rzeczywiście nie ma co porównywać. :-)