Podziel się wrażeniami!
Dobra, aparat jest swietny, mam go juz około 5 miesięci i jest cos co mnie w nim wkurza.
- Ekranik na dole, zamiast jak w Sony R1, na górze aparatu z mozliwością jego dokowania na tylnej pokrywie. Uchylony nieco, wymusza nienaturalne podnoszenie aparatu do góry,
- Ekraik w Sony R1, miał wyczówalna palcami obwódkę. Teraz jest duzy ale kilka razy dziennie, zostawiam paluchy na ekraniku, Jestem starym pierdołą i drażnia mnie palce na ekraniku, obiektywie, pyłki i włoski na matrycy i to wszystko, co teraz podobno jest normalne. No cóż, ja sie nie zmienię. Zresztą po co, jescze parę razy zwiozą ziemniaki i ... ... ...
- wtyczka HDMI, jest za tandetną gumową/silikonowa zaślepką złącza HDMI, w kamerze Sony 550Ve jest elegancka przesuwana osłona na gniazda, maja technologie i wiedzą jak to można porządnie zrobić.
- brak Wifi to dzisiaj powazna wada,
- kompletnie nieudany pomysł na GPS, przynajmniej w porównaniu, nawet z tanimi kamerami SONY,
= brak dniazda na wtyczkę zasilacza, wymaga niepotrzebnego wg mnie wyjmowania akumulatora, aby go naładować/podładować.
Za te zmiany, pewnie wszystkie razem kosztujace z 500zł, zapłaciłbym gdyby była na rynku Alpha 55 Plus GTS Lux Super Elegance.
Poza tym aparat jest fajny, dość drogi jak na entry level.
Doposażony w obiektywy 18-200 AF DT Sony i 50/1.8 DT Sony daje dużo satysfakcji.
Obiektywem kitowym 18-50 DT planowałem rzuucić w dzięcioła, który uniemożliwiał mi spanie przy otwartym oknie, ale bestia "się zwiedziała" i odeszła sobie z miesiąc temu w sina dal.
Mam więc rupiecia, za 200zł wg Allegro.
Cena body, we Wrocławiu, była o 100zł wyższa niz z tym kitem, to go kupiłem. Z oszczędnosci.
to po co kupowałeś, nie trzymałeś i testowałeś jej przed kupnem?
Osobiście nie rozumię takiego psioczenia na sprzęt
trebor napisał(a):
:?: to po co kupowałeś, nie trzymałeś i testowałeś jej przed kupnem?
Osobiście nie rozumię takiego psioczenia na sprzęt
Gucio50 napisał(a):
I tyle, po co kupiłem, tez mi pytanie!
Nie jestem posiadaczem a55, ale pozowlę się odnieść do Twoich słów.
Gucio50 napisał(a):
- Ekranik na dole, zamiast jak w Sony R1, na górze aparatu z mozliwością jego dokowania na tylnej pokrywie. Uchylony nieco, wymusza nienaturalne podnoszenie aparatu do góry,
Gucio50 napisał(a):
- Ekraik w Sony R1, miał wyszówalna palcami obwódkę. Teraz jest duzy ale kilka razy dziennie, zostawiam paluchy na ekraniku,
Gucio50 napisał(a):
Gucio50 napisał(a):
= brak dniazda na wtyczkę zasilacza, wymaga niepotrzebnego wg mnie wyjmowania akumulatora, aby go naładować/podładować.
Gucio50 napisał(a):
Obiektywem kitowym 18-50 DT planowałem rzuucić w dzięcioła, który uniemożliwiał mi spanie przy otwartym oknie, ale bestia "się zwiedziała" i odeszła sobie z miesiąc temu w sina dal.
Mam więc rupiecia, za 200zł wg Allegro.
Cena body, we Wrocławiu, była o 100zł wyższa niz z tym kitem, to go kupiłem. Z oszczędnosci.
Gucio50 napisał(a):
kris napisał(a):
Gucio50 napisał(a):
Jeśli bardzo ci zależy na WiFi w aparacie zainteresuj się EyeFi. Karta SD z transmisją WiFi + adapter CF=>SD
kuraq napisał(a):
Gucio50 napisał(a):
- Ekraik w Sony R1, miał wyszówalna palcami obwódkę. Teraz jest duzy ale kilka razy dziennie, zostawiam paluchy na ekraniku,
Po pierwsze "wysuwaną"
Lajam napisał(a):
Luzik Panowie. Pogoda piękna za oknem