anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy warto zostać przy Sony?

armalite
Początkujący

Czy warto zostać przy Sony?

Jak widać w stopce - mam A500 i A300 oraz parę słoików. I wielki dylemat.
Otóż - nikt mi nie udowodni, że wizjer elektroniczny jest lepszy od normalnego opartego na lustrach czy innych pryzmatach. Tymczasem od paru miesięcy czytam, że Sony będzie wypuiszcać wyłącznie elektroniczne zabawki. Szczerze mówiąc wkurza mnie to, trochę się czuje nabity w butelkę. Gdybym tych parę lat temu wiedział, że ktoś tam na górze będzie miał taki durny pomysł jak wizjer elektroniczny, to kupiłbym D90 zamiast A300. A jakbym chciał mieć zabawkę z elektronicznym wizjerem to bym sobie kupił compact...

Dziś chodzi za mną sprzedaż całego tego stafu i przesiadka na D7000. Owszem, aparat ma wiele braków w stosunku do a500, a koronnym argumentem jest brak odchylanego wizjera który przydaje mi sie w pracy, jednak to wciąż tradycyjna lustrzanka a nie elektroniczny gadżet.

Czy ktoś z Was ma podobny dylemat, czy podobnie czuje się, jakby zostął wpuszczony w maliny? Komu to kurde przeszkadzało?

82 ODPOW. 82
armalite
Początkujący

Lajam napisał(a):

Armalite - dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że nie odebrałeś mojego pytania w sposób jaki przedstawił to Cezar.

Nie, Twoje pytanie było w świetle podlinkowanego katalogu jak najbardziej zasadne.
--------------
kris:
Łączenie postów. W celu dopisania treści proszę używać edycji postów ( przycisk "zmień" na dole swojego posta http://img221.imageshack.us/img221/381/zmie.jpg)
-------------

kris napisał(a):

Bo wolę robić zdjęcia, bo robię ich ogromne ilości, bo bardziej lubię dźwięk migawki, niż stuk klawiatury :D

No też masz problem, bo ten dźwięk wkrótce będziesz słyszał jedynie wygenerowany sztucznie, zero oryginalności :)

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

armalite napisał(a):

kris napisał(a):

Bo wolę robić zdjęcia, bo robię ich ogromne ilości, bo bardziej lubię dźwięk migawki, niż stuk klawiatury :D

No też masz problem, bo ten dźwięk wkrótce będziesz słyszał jedynie wygenerowany sztucznie, zero oryginalności :)

I tu się mylisz migawka w aparatach SLT zostala ;)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

Lajam napisał(a):

Ale mi pojechałeś! :c97 Dręczy Cię chyba jakaś mania prześladowcza...

Oj, nie schlebiaj sobie... ;) Po prostu Twoja wypowiedź wydała mi się średnio elegancka, ale skoro armalite nie widzi w niej nic zdrożnego, to tym bardziej ja nie mam ku temu powodu.
:c22

armalite
Początkujący

Szczupic napisał(a):

armalite napisał(a):

kris napisał(a):

I tu się mylisz migawka w aparatach SLT zostala ;)

Na jak długo? Przecież na zdrowy rozsądek, jeśli nie ma klapiącego lustra i wizjer jest elektroniczny, to kurtynka wkrótce okaże się reliktem przeszłości.

Starosta.
Początkujący

armalite napisał(a):

Na jak długo? Przecież na zdrowy rozsądek, jeśli nie ma klapiącego lustra i wizjer jest elektroniczny, to kurtynka wkrótce okaże się reliktem przeszłości.

A co ma brak dźwięku migawki do robienia bardzo dobrych zdjęć tymi aparatami :smileyquestion:
Czyli - co ma piernik do wiatraka :smileyquestion:

Pozdrawia Starosta :grin:
Deviant.
Użytkownik

Starosta napisał(a):

...co ma piernik do wiatraka :question:

Służę pomocą - Tyle samo liter mają :c2

armalite
Początkujący

Starosta napisał(a):

armalite napisał(a):

A co ma brak dźwięku migawki do robienia bardzo dobrych zdjęć tymi aparatami :question:
Czyli - co ma piernik do wiatraka :question:

Przeczytaj wypowiedź Krisa, potem moją, może zrozumiesz o co chodziło :P

kurakidwa
Nowicjusz

Niestety technologia idzie do przodu niektórzy za nią nie nadążają, ja tez nie :c3

spoltrebor1ofcej
Początkujący

KURAK napisał(a):

Niestety technologia idzie do przodu niektórzy za nią nie nadążają, ja tez nie :c3

a dlaczego niestety?

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

:c37 Nie ma się co podniecać. To tylko przedmiot jest podmiotem dyskusji. Tak na chłopski rozum ;) Np. Są zwolennicy niemieckiej motoryzacji a wśród nich i tacy, którzy uważają wyłącznie Mercedesa za markę godną uwagi za solidność. Ktoś stuknie się palcem i rzeknie, że tylko VW. Z pogardą wydmie wargi posiadacz szóstego samochodu japońskiego. Na tych trzech z boku popatrzy z pobłażaniem fan włoskiego, czerwonego lakieru... Zagorzały zaś maniak silników HEMI z lubością przyciśnie gazu słuchając mruczenia. Konkluzja? Owszem. Co to kto lubi... :c2